Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Officieel: Eerste beelden van Aston Martin DBX

Ja, dames en heren… zo ver is het gekomen. Zie hier de allereerste beelden van de Aston Martin DBX (en dus niet Varekai), de Britse edel-SUV die pas in 2020 op de markt gaat komen.

dbx 6

Maar goed, we wennen er wel aan, zoals we het ook niet meer gek vinden dat Porsche, Maserati, Bentley en Rolls-Royce ook SUV’s leveren. Bijgaande foto’s tonen de eerste praktijktests van de DBX op een rallyparcours in Wales. Tot nog toe voelde Aston Martin de vierwielaandrijver alleen maar virtueel aan de tand. De DBX wordt eind 2019 officieel geïntroduceerd bij de nieuwe Aston Martin-fabriek in St. Athan, Wales.

Acht- of twaalfcilinder

Daar gaat niet alleen de SUV worden gebouwd, maar ook de elektrische modellen van Aston Martin, zoals de Rapide-E. Het merk was eerst van plan om de DBX volledig elektrische maken, maar directeur Andy Palmer bevestigde eerder dit jaar dat hij een conventionele aandrijflijn krijgt. Dat betekent dat hij voorin een twinturbo V8 van Mercedes-AMG heeft, of de dubbel geblazen twaalfcilinder van de DB11 en DBS Superleggera.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.