Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Corona-proof: DTM race mét publiek op TT Circuit in Assen

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis is er weer een grote autosport­race met publiek in Nederland. Het is niet de Formule 1 in Zandvoort, maar de Deutsche Tourenwagen-Masters, DTM, op het TT Circuit in Assen.

Ongeveer 8000 toeschouwers zagen hoe de Nederlands coureur Robijn Frijns in de DTM-klasse de eerste race op het circuit van Assen op zijn naam schreef. De Limburger bleef in zijn Audi op het Drentse circuit de Fransman Loïc Duval en de Zwitser Nico Müller voor.

Maximaal 10.000 fans welkom in Assen

Het is de eerste zege van Frijns in het Duitse toerwagenkampioenschap. De coureur had in de voorgaande drie raceweekenden al meerdere podiumplaatsen veroverd. De 29-jarige coureur maakt deel uit van het het fabrieksteam van Audi en had zich tot doel gesteld dit seizoen zijn eerste zege in het DTM te behalen.

Bij de DTM-races in Assen zijn per dag maximaal 10.000 fans welkom. Zij worden verdeeld over zes tribunes. Normaal gesproken is er plaats voor 50.000 mensen per dag. Zondag volgt de tweede race.

Winnen voor eigen publiek

“Winnen voor eigen publiek, het had niet mooier kunnen zijn”, zei Frijns over zijn primeur. “In de slotfase was het best nog even spannend, wat met name de linker voorband werd steeds slechter, maar gelukkig kon ik Loïc achter me houden. Het was de afgelopen twee jaar voor mij niet eenvoudig in de DTM. Ook vorig jaar had ik in Assen een heel slecht weekeinde, maar dat maakt deze overwinning des te mooier. En als het kan, wil ik morgen nog een keer winnen.”

Frijns is de eerste Nederlander sinds Christijan Albers in 2004 die een race in de DTM weet te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.