Autovisie
Autovisie Nieuws 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Club Italia krijgt speciale versie Dallara Stradale

Speciaal voor Club Italia brengt Dallara een speciale editie van de Stradale uit. Deze heel toepassend Club Italia gedoopte limited edition is alleen voor de clubleden die het historisch erfgoed van de Italiaanse auto-industrie koesteren beschikbaar.

De speciale modellen zijn direct te herkennen. Dallara geeft de unieke uitvoering een mat blauwe carrosseriekleur mee. De tint is gemengd in de blanke lak op de koolstofvezel structuur van de sportwagen. In combinatie met de blauwe ‘naakte’ carbonstructuur zijn enkele elementen in zwart uitgevoerd, zoals de lichtunits en buitenspiegelpoten. De remklauwen kleuren geel en componenten als de buitenspiegelkappen en delen van de optioneel verkrijgbare achterspoiler, zijn wit. Het Club Italia-logo schittert op de zijkant van de carrosserie. Voor omstanders waarvoor niet direct duidelijk is dat de blauwe sportwagen deel uitmaakt van de bijzondere reeks, is het wapen van de club met de hand op het koetswerk geschilderd. Her en der in en op de auto is ook de Italiaanse driekleur te vinden.

Echtheid

Het interieur kenmerkt zich door cacaokleurige leren bekleding. Specifiek voor de Club Italia-versie voorziet Dallara de auto van een plaquette met de handtekening van de jarige de heer Dallara. Daar blijft het niet bij, want het actiemodel beschikt over een aangepast instrumentarium. De aanduiding Club Italia is in de graphics opgenomen, om de echtheid van het model te garanderen.

Tachtigste verjaardag

De Dallara Stradale Club Italia werd vandaag gepresenteerd. Geen doorsnee datum, want grondlegger van de sportwagenfabrikant en autosportspecialist de heer Giampaola Dallara viert op deze dag zijn 84e verjaardag. De Dallara Stradale zelf werd als cadeau voor zijn 80e verjaardag ontwikkeld.

Lancia, Alfa en Ducati Club Italia

Het is niet de eerste keer dat een autobouwer een samenwerking met Club Italia, dat een ambassadeur voor Italiaanse voertuigen is, zoekt. In het verleden verscheen er al een Lancia Delta HF Integrale 16V Club Italia, een Fiat Barchetta Club Italia en een Alfa 4C Club Italia, alsmede een speciale editie van een Ducati motorfiets. De Club Italia-versie op basis van de Dallara Stradale voegt een nieuw hoofdstuk aan de reeks speciale edities toe. De auto’s worden alleen aan leden van Club Italia aangeboden. Het gaat om de productienummers 201 tot en met 210 binnen de gelimiteerde oplage van 600 Dallara’s Stradale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.