Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Audi SQ2 doet alleen ander jasje aan

Audi presenteerde kort na de zomer de vernieuwde Q2, en laat nu de wat ruigere SQ2 zien. Die is, net als z’n broertjes, alleen naar de plastische chirurg geweest.

De Audi Q2 kennen we sinds 2016, en dus is-ie na vier jaar klaar voor een facelift. Dat gebeurde afgelopen september al voor de reguliere versies, maar nu is ook de potentere SQ2 aan de beurt.

Vooral visuele wijzigingen

Dat betekent dat de SQ2 net als z’n minder krachtige broertjes vooral op visueel vlak is aangepast. Het vernieuwde model heeft hertekende koplampen met een nieuwe led-signatuur, die nu overigens standaard is. Ook anders is de grille op het front, die licht hertekend is. Aan achterzijde vinden we nu eveneens een nieuwe led-signatuur, naast een iets andere achterklep. De bumper is ook licht gewijzigd ten opzichte van het uitgaande model.

Audi SQ2

Audi geeft nog geen beelden prijs van het interieur van de vernieuwde SQ2, al zal dat niet veel verschillen van dat van de reguliere Q2. Het binnenwerk van dat model wijzigde onlangs ook niet ingrijpend. Een belangrijke verandering is de toevoeging van het nieuwe MMI-multimediasysteem, waarmee de kleine SUV weer bij de tijd is. Het interieur van de SQ2 kenmerkt zich volgens Audi ook nu weer ‘door bijzondere tinten en bijzonder hoogwaardige oppervlakken’. De dakhemel is daarbij uitgevoerd in zwart, de pedalen en voetsteun zijn voorzien van roestvrij staal.

TFSI-motor

Onderhuids verandert er helemaal niets aan de Q2. Net als voorheen wordt de basis gevormd door de bekende 2,0-liter TFSI, goed voor 300 pk en een vermogen van 400 Nm. Die motor is altijd gekoppeld aan een S Tronic-automaat met zeven versnellingen, die al het vermogen naar de vier wielen stuurt. Daardoor zijn ook de prestaties van de kleine sporter ongewijzigd. De vernieuwde SQ2 sprint binnen 4,9 seconden naar de 100 km/h, de topsnelheid bedraagt 250 km/h. Uiteraard voorziet Audi de SQ2 ook van een sportonderstel, waarmee het model 2 centimeter dichterbij het asfalt ligt dan de reguliere Q2.

De vernieuwde Audi SQ2 is vanaf december van dit jaar te bestellen en verschijnt aan het begin van 2021 in de Nederlandse showrooms. Prijzen maakt Audi in een later stadium bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.