Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Chiron bezorgt Bugatti een nieuw verkooprecord

Het jaar 2019 gaat de geschiedenisboeken van Bugatti in als het beste verkoopjaar tot nu toe. De fabrikant uit het Franse Molsheim leverde 82 exemplaren van de Chiron af aan zijn rijke klanten. Het is één auto meer dan het verkooprecord dat door de Veyron werd neergezet.

Alleen in 2007 wist het Bugatti onder supervisie van Volkswagen meer dan 80 auto’s in een jaar af te leveren. Toen verlieten 81 stuks het Bugatti Atelier in Molsheim. Dat waren de coupévarianten van de Veyrons 16.4. Het record werd in het derde (tweede volledige) verkoopjaar neergezet. Het merk verdubbelde de afzet bijna in dat jaar ten opzichte van dezelfde periode ervoor.

Eerste Divo

Met de 82 afleveringen in 2019 zet Bugatti de stijgende lijn voort. Nadat in 2017 exact 71 exemplaren van de 1500 pk sterke hypercar de fabriek verlieten, waren dat er in 2018 al 76. Hoeveel auto’s Bugatti dit jaar verwacht af te leveren, is niet bekend en door de coronacrisis ook absoluut niet in te schatten. De sportwagenbouwer zal dit jaar naast de Chirons ook de eerste exemplaren van de Divo afleveren, terwijl ook de productie van de Pur Sport en Super Sport aanvangt.

sjoerds-weetjes-autovisie-kennisquiz-header
Bugatti Veyron

Chiron verdwijnt

De fabrikant wist, nadat Autovisie het wereldkundig had gemaakt, dit jaar de 250Chiron sinds 2016 af te leveren. Dat betekent dat er in de eerste anderhalve maand van dit jaar al 20 hypercars van het merk zijn afgeleverd. Met het bereiken van de 250eauto zit de levering van de hypercar op de helft van het beoogde productie-aantal. Bugatti maakt 500 exemplaren van de minimaal 2,7 miljoen euro (exclusief belastingen) kostende sportcoupé.

Het merk doet geen uitspraken over de orderintake, maar zegt dat er nog enkele tientallen auto’s beschikbaar zijn. De resterende orders worden ingevuld door de Chiron Sport en Chiron Pur Sport, aangezien Bugatti de versie-zonder-aanduiding uit het programma haalt en de 30 stuks van de Super Sport reeds zijn uitverkocht. De Sport is ongelimiteerd leverbaar, de Pur Sport is beperkt tot een volume van 60 stuks. Bugatti Chiron Productie

551 auto’s

Inmiddels staat de eerste Divo klaar voor aflevering. Van de speciale editie komen er slechts 40 op de wereld, maar de complete oplage is al twee jaar geleden uitverkocht. Het verkoopaantal komt overigens bovenop de 500 stuks van de Chiron-familie, zoals dat ook geldt voor de ene La Voiture Noire en de 10 Centodieci’s. Op basis van de bestaande architectuur maakt Bugatti uiteindelijk 551 auto’s. Als alles volgens plan verloopt, zal in 2023 de laatste hypercar het Bugatti Atelier in Molsheim verlaten.

24 uur leven met een Bugatti Chiron:

Zo ontstond de Chiron, plus andere Bugatti-modellen

Wat je moet weten over de Bugatti Divo

Topspeed modus Bugatti Chiron:

De duurste opties op een Bugatti Chiron:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.