Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

24 Uur van Le Mans uitgesteld tot september

De 88e editie van de 24 Uur van Le Mans wordt uitgesteld. Het legendarische evenement vindt nu plaats in het derde weekend van september.

De originele datum voor de race was 13-14 juni, maar wegens het coronavirus heeft de organisatie besloten om het evenement drie maanden door te schuiven. Op 19 en 20 september vindt dit jaar – vooralsnog – ‘s werelds meest bekende race-evenement plaats. Die beslissing is gemaakt door organisator Automobile Club de l’Ouest, uiteraard in samenspraak met de FIA en FIA WEC. De beslissing heeft ook een effect op de rest van de FIA WEC-kalender. Nieuws over veranderende data van andere races komt zo spoedig mogelijk.

Coronavirus

“Het verplaatsen van de 24 Uur van Le Mans is nu het meest passend in deze exceptionele omstandigheden. Ik wil iedereen vragen om zichzelf, zijn geliefden en anderen geen risico te laten lopen. Het is de hoogste prioriteit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze gedachten gaan uit naar de medische staf die zich fantastisch inzet voor ons allemaal”, zo luidt het statement van Pierre Fillon, president van de Automobile Club de l’Ouest.

De komende dagen geven de FIA en FIA WEC dus meer informatie over andere evenementen op de race-kalender. Toeschouwers die al een kaartje hadden gekocht om de 24 Uur van Le Mans in juni te aanschouwen, krijgen gewoon toegang tot de race in september. Daar hoeven zij niets voor te doen. Ook is het mogelijk om een terugbetaling aan te vragen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.