Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Chinese Volvo S90 Limousine komt ook deze kant op

Voor wie de nieuwe – bijna 4,96 meter lange – Volvo S90 niet lang genoeg is, is er goed nieuws. De Zweedse autobouwer zal de vierdeurs sedan ook met een langere wielbasis aanbieden. De productie van die verlengde S90 met waarschijnlijk 13 cm extra beenruimte wordt door de Zweden in China gebouwd.

Volvo S90 Excellence Interior Concept
Volvo S90 Excellence Interior Concept

De S90 Limousine is in China de enige carrosserievariant, terwijl in Europa de verlengde versie naast de ‘korte’ versie op de markt komt.  Een topman van Volvo bevestigt de komst van de langere variant en de export vanuit China. De S90 Limousine wordt exclusief in China geproduceerd, terwijl de korte variant alleen in Zweden wordt vervaardigd.

Volvo S90 Excellence Interior Concept
Volvo S90 Excellence Interior Concept

Beenruimte achterin

Met de S90 Limousine richt Volvo zich op klanten die meer beenruimte achterin wensen. De extra wagenlengte komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. Volvo verlengt de wielbasis, wat dankzij de bodemarchitectuur SPA zeer eenvoudig is, en vergroot de achterste deuren. Hoeveel langer de auto wordt, is nog niet bekend. Binnen de autobranche wordt altijd zo’n 13 cm aangehouden. Of Volvo de S90 Limousine alleen als luxe vierzitter of ook als vijfpersoons sedan gaat aanbieden, zal spoedig bekend worden gemaakt. De levering in China moet al dit jaar van start gaan. De verkoopstart buiten China staat gepland voor 2017.

Volvo S90 Official 004S60 L

Het is niet voor het eerst dat Volvo een in China geproduceerd model elders in de wereld aanbiedt. De verlengde S60 wordt exclusief in China geproduceerd en staat ook in de Verenigde Staten in de showroom.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE TV – WORDT DE VOLVO V90 EEN ICOON?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.