Autovisie
Autovisie Nieuws 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze BMW 7 Serie is een ‘art car’

Wild beschilderd in de meest uiteenlopende kleuren, dat is wat je verwacht bij een ‘art car’ van BMW, maar toch is deze zilvergrijze BMW 7 Serie er ook een. Dit keer zit de kunst van binnen.

BMW 7 Serie art car Esther Mahlangu -5- Autovisie.nl

25 jaar

Voor de eerste samenwerking tussen BMW en de Zuid-Afrikaanse Esther Mahlangu moeten we terug naar 1991. Toen nam de bekende kunstenares een 525i onder handen. Nu heeft de inmiddels 81-jarige Mahlangu haar schilderkunst losgelaten op het houtwerk van de BMW 7 Serie.

De BMW 525i die Esther Mahlangu 25 jaar geleden beschilderde. Foto: BMW

Individual

De BMW 7 Serie is helemaal aangekleed door BMW Individual, de maatwerkafdeling van de Duitse autobouwer. Zo is hij voorzien van speciale 20 inch wielen en is ook de kleur niet standaard leverbaar. Van binnen is hij bekleed met ‘Smoke White’ leer, gecombineerd met zwart leer voor het dashboard en het stuurwiel. De hemelbekleding heeft weer dezelfde witte kleur, maar is gemaakt van alcantara. Het contrast is dan ook groot met de felle kleuren van de schilderingen van Mahlangu. De interieurlijsten zijn beschilderd, maar vervolgens geseald, zodat ze veel langer mooi blijven en minder slijtagegevoelig zijn.

Veiling

De BMW 740Li wordt van vijf tot negen oktober tentoongesteld op de Londense Frieze Art Fair. Vervolgens zal de auto geveild worden in een kleinschalige veiling. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.