Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2019

Chevrolet kondigt middenmotor Corvette aan, laatste C7 onder de hamer

Het hoge woord is er uit. Chevrolet toont op 18 juli de nieuwe generatie Corvette. Maar voordat de productie van alweer de achtste editie sinds de jaren vijftig van start gaat, rolt eerst het allerlaatste exemplaar van de huidige Corvette van de band en die zal worden geveild voor het Goede Doel.

Deze zomer bouwt Chevrolet de allerlaatste Corvette, de zogeheten C7. Een bijzonder moment, want niet alleen rondt Chevrolet het zevende hoofdstuk in de Corvette-geschiedenis af, het neemt tevens afscheid van de voorin geplaatste motor. De nieuwe editie krijgt zijn aandrijfbron achter de stoelen.

Veilingopbrengst

Vanwege deze historische ommezwaai denkt Chevrolet dat er veel belangstelling voor de allerlaatste Corvette C7 zal zijn. Reden om er op een positieve manier een slaatje uit te slaan. De autobouwer laat de auto veilen en schenkt de opbrengst aan de Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation. General Motors, GMC en Chevrolet steunen al geruime tijd de organisatie die is vernoemd naar een van de gevallen brandweerlieden tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Eerder doneerde Chevrolet $ 925.000,- die de veiling van de allereerste Corvette ZR1 opbracht aan de stichting. De Corvette ZR1 werd aangeschaft door Chevrolet-dealer en Nascar-teameigenaar Rick Hendrick.

Barrett-Jackson

De allerlaatste Corvette is een zwarte Z06. Hij zal door veilinghuis Barrett-Jackson Northeast in Connecticut onder de hamer worden gebracht. De veiling heeft op 28 juni plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.