Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW 3 Serie in XL-verpakking

Nu de autoshow in Shanghai voor de deur staat, geeft BMW een van zijn primeurs vrij. De Duitsers presenteren op de Chinese tentoonstelling -naast de X3 M en X4 M- de nieuwe generatie 3 Serie. Het is een heuse wereldprimeur.

BMW showt voor het eerst op Auto Shanghai 2019 de 3 Serie Limousine. Dat is net als de op de Autosalon van Parijs (oktober 2018) onthulde 3 Serie een vierdeurs sedan. De uitvoering zoals die specifiek in China gebouwd gaat worden, is echter een stukje langer.

Lange wielbasis

Het verschil in wagenlengte bedraagt twaalf hele centimeters. De sedan meet standaard 4,71 meter en zodoende komt de L-versie op 4,83 meter. De breedte en hoogte van respectievelijk 1,83 en 1,46 meter zijn ongewijzigd. De wielbasis daarentegen groeit met de wagenlengte mee, zij het met elf centimeter tot 2,96 meter. Door de toegenomen lengte zijn de deuren opnieuw van de tekentafel gekomen. BMW monteert tevens een andere achterruit.

Interieurverschillen

Aan de buitenzijde mag de afwijkende maatvoering dan nauwelijks zichtbaar zijn, binnenin zijn de verschillen groter. De beenruimte achterin biedt extra bewegingsvrijheid door de toegenomen wielbasis. Als achterpassagier zit je bovendien onder een groot panoramadak, dat standaard aanwezig is.

Exclusief voor China

De verlengde 3 Serie is exclusief voor de Chinese markt en BMW laat het model lokaal maken. De productie komt in handen van BMW Brilliance Automotive. Uit de joint- venture fabriek rolt één versie, te weten de 325Li. De viercilinder turbomotor met een slagvolume van 2,0 liter wordt net als de auto lokaal vervaardigd.

Twee varianten

De Lang-versie is niet de enige carrosserievariant voor de Chinese markt. BMW voert ook de standaard maatvoering van de 3 Serie. Dat type is door aangepaste bumpers een volle centimeter langer dan de grote middenklasser zoals die in de Europese showrooms staat. Voor Europa breidt BMW het leveringsprogramma nog uit. Er komt nog een Touring.

Auto Shanghai 2019 duurt van 16 tot en met 25 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.