Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2019

Hyundai Venue is compacte cross-over onder Kona

De Kona is al niet bijzonder groot, maar Hyundai ziet toch nog ruimte onder de compacte cross-over. Op de autoshow van New York – die van 19 tot en met 29 april wordt gehouden – onthult het Koreaanse merk de kleine Venue.

De bijgaande schetsen laten een driedeurs zien, maar het productiemodel zal gewoon een vijfdeurs zijn. Opvallend is dat het uiterlijk van de Venue meer overeenkomsten met de huidige Santa Fe lijkt te hebben dan met de Kona. Aan de achterkant springen de lichtunits in het oog. Die zijn niet gestrekt, zoals die van de Kona, Tucson en Santa Fe, maar vierkant. Hyundai roept dat de Venue “jonge kopers” moet aanspreken, maar dat is zowat standaardtaal in persberichten.

Kona Electric

Naar alle waarschijnlijkheid komt de Venue niet naar Europa. In Nederland levert Hyundai reeds een uitgebreid SUV-assortiment, met de Kona, Kona Electric, Tucson, Santa Fe en Nexo. Vorig jaar liep de levertijd voor de elektrische variant van de Kona op tot ruim een jaar. Een heel stuk minder populair zal de Nexo zijn. Die SUV maakt gebruik van brandstofceltechnologie (hij loopt dus op waterstof) en is maar bij een handjevol dealers te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.