Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Chauffeur plet Ferrari GTC4Lusso van werkgever

Gecrashte supercars zijn altijd gewild lunch-voer. Daarom delen we het bericht van Carscoops dat laat zien dat een boze chauffeur een truck op de Ferrari van zijn baas parkeerde. De reden van die actie had te maken met het ontslag van de trucker.

De trucker werd ruim een week geleden ingehuurd door een transportbedrijf in Chicago, en vier dagen later kon hij alweer vertrekken. Daar was de trucker het niet mee eens, met deze ravage als gevolg.

Boos vanwege bouwjaar vrachtwagen

Waarom de trucker na vier dagen en slechts een enkele rit alweer werd ontslagen, was in eerste instantie niet bekend. Later kreeg Carscoops via een anonieme bron echter meer informatie. Volgens de anonieme bron heeft het transportbedrijf onder meer verteld dat de chauffeur niet stabiel werd geacht voor de klus. De bron verduidelijkte dat de chauffeur vooral boos was dat hij een vrachtwagen uit 2019 kreeg, wat niet goed genoeg voor hem was. Hij wilde per se een vrachtwagen uit 2020.

Kortsluiting

Die houding was voor het bedrijf reden genoeg om de chauffeur dus na vier dagen dienst alweer te ontslaan. Deze handeling was, met aanwezigheid van getuigen, in alle beschaafdheid verlopen. Terwijl de chauffeur herhaaldelijk vroeg om te blijven werken, was de eigenaar vastbesloten om de samenwerking te beëindigen. Blijkbaar ontstond er toen kortsluiting bij de chauffeur. Voor de inmiddels ontslagen chauffeur het terrein had verlaten, vroeg hij aan de eigenaar of de GTC4Lusso van hem was. De eigenaar bevestigde dit. De chauffeur antwoordde met ‘nu zul je zien wat er gebeurt als je mij belazert’.

De trucker rende naar buiten richting de dichtstbijzijnde vrachtwagen, en liet de wielen spinnen. De eigenaar rende hem achterna en probeerde de chauffeur te stoppen, waardoor hij bijna zelf onder de vrachtwagen belandde. De chauffeur reed tegen de Ferrari aan en kwam tot stilstand. Hij bleef gas geven tot de vrachtwagen uiteindelijk bovenop de Italiaanse sportwagen klom. De eigenaar van het transportbedrijf en de inmiddels gesloopte Ferrari belde op dat moment de politie, die vrij snel ter plaatse waren en de chauffeur kon arresteren. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

🤔

Gepostet von United Truckers am Donnerstag, 7. Mai 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.