Autovisie
Autovisie Nieuws 8 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari FF-opvolger gaat door het leven als GTC4Lusso

Het namenbeleid van Ferrari is onnavolgbaar. Er lijkt werkelijk geen lijn in te zitten, want de flink gefacelifte FF heet voortaan GTC4Lusso (aan elkaar inderdaad).

De Ferrari FF heeft vierwielaandrijving en biedt plek aan vier personen, vandaar de naam ‘Ferrari Four’. De GTC4Lusso heeft ook vierwielaandrijving en biedt eveneens plek aan vier personen, maar wordt nu opeens genoemd naar de Ferrari 330 GTC, 330 GT en 250 GT Berlinetta Lusso.

Aan de beademing heeft Ferrari de GTC4Lusso niet gelegd. De opgewaardeerde California T en 488 GTB kregen allebei een twinturbomotor, omdat ook het merk uit Maranello niet ontkomt aan downsizing en milieueisen, maar de GTC4Lusso heeft nog gewoon een atmosferische V12.

“De 6,2 liter grote twaalfcilinder levert geen 660 pk meer, maar 690 pk”

De 6,2 liter grote twaalfcilinder levert alleen geen 660 pk en 683 Nm meer, maar 690 pk en 697 Nm. De uit de kluiten gewassen Ferrari gaat daarmee in 3,4 seconden van stilstand naar 100 km/h (was 3,7 seconden) en haalt een topsnelheid van 335 km/h (ongewijzigd).

Nieuw aan de vierwielaangedreven GTC4Lusso is zijn achterwielsturing, zoals de F12tdf dat ook heeft. Daarbij is het interieur helemaal hertekend. De Ferrari heeft nu een groot HD-multimediascherm in de middenconsole en een zogenoemde Dual Cockpit, zodat ook de persoon op de bijrijdersstoel allerlei informatie kan bekijken op een langwerpig scherm boven het dashboardkastje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.