Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Campers in 2020 populairder dan ooit, record nu al verbroken

Deze week pakte de occasionmarkt al een nieuw record. Vandaag is het (opnieuw) de beurt aan de campers.

Het is al vaak voorbij gekomen op deze site: campers zijn ontzettend populair. Dat komt niet alleen door de coronacrisis, maar ook door bijvoorbeeld de babyboomgeneratie die met pensioen is gegaan. De verkoopaantallen stijgen al jaren, maar de laatste twee jaar meer dan voorheen.

Recordjaar voor campers

Nu blijkt ook dat 2021 de boeken ingaat als een recordjaar. Dat blijkt uit de gegevens die Kampeer en Caravan Industrie (KCI), Bovag en RDC vandaag delen. In de eerste drie kwartalen van dit jaar werden er namelijk 2785 nieuwe campers geregistreerd. Veel meer dan vorig jaar, want het aantal camperregistraties van 2020 werd al in augustus van dit jaar overtroffen. Het is een stijging van bijna 27 procent.

Elektrische camper e-fixxter
Foto: Martijn Bravenboer Foto: Martijn Bravenboer

Ook de tweedehands exemplaren doet het beter dan vorig jaar. Dan ooit tevoren, moeten we dus zeggen. Tot en met september van dit jaar werden er namelijk 13.462 gebruikte kampeerauto’s verkocht. Dat is een stijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Buscamper

Vooral de buscamper is momenteel erg in trek. Dat liet Bovag eerder al eens aan Autovisie weten. Buscampers zijn compact, en dus kun je er eigenlijk overal mee komen. Bovendien heb je er geen apart rijbewijs voor nodig. Dat is bij veel grotere campers vaak wel het geval. De buscamper spreekt zodoende een groot publiek aan.

Campers steeds populairder: dit zijn de nieuwste trends

Autovisie

Autovisie is niet alleen gefascineerd door auto’s, maar de laatste jaren ook door campers. Vooral door unieke creaties, en die zijn er tegenwoordig genoeg. Wat te denken van unieke 4×4-busjes, prachtige klassieke combinaties óf een kampeerauto waar je een auto achterin kunt rijden? Struin even rond op onze website en wie weet doe jij wel inspiratie op voor de zomer van 2022. Lees hieronder verder!

Ideaal voor beginners: de goedkope Dacia Dokker camper

Deze bijzondere amfibie-camper mag je varen zonder vaarbewijs

Drie unieke busjes als basis voor de perfecte buscamper

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.