Autovisie
Autovisie Nieuws 6 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Mazda CX-5 voor 2022, de kosten op een rij

De Mazda CX-5 is in Europa een van de populairste modellen van Mazda, naast de 3 en CX-30. Voor modeljaar 2022 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Een mooi moment om te kijken naar de prijzen van de CX-5, want wat moet zo’n grote SUV van Mazda eigenlijk kosten? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Aanpassingen design

Allereerst even de vraag: wat is er precies nieuw aan de Mazda CX-5 modeljaar 2022? In ieder geval een nieuwe voor- en achterbumper, een nieuwe grille en nieuw velgdesign. Ook de verlichting wordt visueel aangepast, met onder meer vernieuwde dagrijverlichting. Ook de achterlichten zijn aangepast.

Meer comfort

Onderhuids zijn er ook wat wijzigingen. De een wat groter dan de ander. De geluidsdemping is bijvoorbeeld verder verbeterd en voor meer comfort is de structuur van de stoelen aangepakt. De benzine-automaat met AWD krijgt een specifieke off-road rijmodus en de afstelling van de andere rijmodi is naar eigen zeggen verder verfijnd.

Ook nieuw voor de Mazda CX-5

Mazda heeft daarnaast de opbergruimte onder de laadvloer efficiënter ingedeeld. Er zijn verder voortaan twee laadhoogtes. Op sommige versies heb je zelfs een laadvloer met aan één zijde tapijt en aan de andere zijde een beschermende vuil- en waterbestendige kunststof. Ook nieuw is de file-assistent (Traffic Jam Assist) in combinatie met de automatische versnellingsbak.

Motoren

Al met al dus best wat aanpassingen. Op motorisch vlak is er minder nieuws. De CX-5 modeljaar 2022 blijft beschikbaar met twee benzinemotoren van 165 of 194 pk en een dieselmotor van 184 pk. De 165 pk benzinemotor is beschikbaar als handgeschakelde zesversnellingsbak of tegen een meerprijs van 3.000 euro met zestraps automaat. De 194 pk benzinemotor en 184 pk dieselmotor hebben altijd een automaat met 2WD of 4WD. Het trekgewicht van alle versies varieert van 1.800 tot 2.100 kilogram.

Vanafprijs Mazda CX-5 2022

De vanafprijs van de Mazda CX-5 start bij 35.990 euro, maar die loopt eenvoudig op. Naast de reguliere line-up (basisversie, Comfort en Luxury) heeft Mazda drie extra uitrustingsvarianten in de aanbieding, te weten Newground, Sportive en Signature.

Newground

De uitvoering ‘Newground’ is een off-roadvariant met skid-plates aan voor- en achterzijde, zilveren afwerking aan de zijkanten en een zwart kunstlederen interieur met groengele accenten. De Newground is gebaseerd op de Comfort-uitvoering en heeft onder meer kunstlederen bekleding, 19-inch lichtmetalen wielen, elektrische achterklep en keyless entry. Wat kost dat? Minimaal 39.990 euro.

Sportive en Signature

De Sportive – vanaf 42.190 euro – is zoals zijn naam al doet vermoeden de meer sportieve variant. De Signature krijgt een wat exclusievere uitstraling, waarbij de kunststof delen in de exterieurkleur zijn uitgerust. Donkerbruine nappaleer, een schuif-/kanteldak en de afwerking in het interieur met Japans Sen-hout zijn andere kenmerken. Prijskaartje: 44.390 euro. Al deze prijzen gelden voor de versie met 165 pk sterke benzinemotor met handbak.

63 mille

Wie een benzinemotor met 194 pk of een dieselmotor (184 pk) wenst, moet meer betalen. Zo kost een Skyactiv-G 194 benzinemotor met automaat in de uitvoering Signature – het absolute benzine-topmodel dus – 57.790 euro. Dieselen kan vanaf 54.490 euro (Luxury), maar die prijs loopt verder op naar 62.990 euro voor de topversie. In dit geval gooit vooral de hogere CO2-uitstoot roet in het eten, want het BPM-bedrag bedraagt dan bijna twintig mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.