Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

BYD komt met een gloednieuw merk

De Chinese fabrikant BYD (Build Your Dreams) komt binnen afzienbare tijd met een nieuw merk op de proppen genaamd: Fang Cheng Bao. Althans, dat is de naam die het in China krijgt. Mocht het merk ooit buiten Azië gevoerd worden, krijgt het waarschijnlijk een andere naam.

Yunfei Li, general manager bij BYD, vertelt dat er nog geen naam voor is. Vooralsnog wordt de naam ‘F-brand’ gebruikt.

Nieuw merk van BYD

Fang Cheng Bao wordt in augustus van dit jaar geïntroduceerd zegt Li in een interview tegen Autovisie. Wat het eerste model wordt van het nieuwe merk, is nog onduidelijk. Echter, toen we door het testcentrum van BYD in Shenzhen liepen, zagen we een pick-up van BYD staan verpakt in een wrap. Het model wordt momenteel getest. Hoewel in de grille van het testmodel de letters ‘BYD’ te zien waren, is het wellicht zo dat dit model de eerste Fang Cheng Bao wordt. Maar dat is speculeren.

Wat we wel weten is dat het nieuwe merk gebruik maakt van volledig nieuwe technologie en erg gericht is op luxe en personalisatie. Het merk wordt boven Yang Wang, van de grote U8, gepositioneerd.

(Nog) niet naar Europa

Vooralsnog is er geen enkele aanleiding om te denken dat Fang Cheng Bao, onder een andere naam, naar Europa komt. BYD zal zich op ons continent eerst richten op het eigen merk. Wel is duidelijk dat Build Your Dreams zich meer ziet als grote fabrikant dan automerk. Net als bijvoorbeeld landgenoot Geely. Zij bouwen auto’s onder de naam Geely, maar ook onder de naam van Lotus, Lynk & Co. en nog veel meer.

BYD heeft na de introductie van de nieuwe naam vijf merken: Denza (in samenwerking met Daimler), Fang Cheng Bao en Yang Wang zijn echt drie losse merken. Dan wordt het BYD dat wij in Europa kennen intern verdeeld over twee merken: Ocean (van de onder andere de Seal en Dolphin) en Dynasty (van de Han en Tang). Zullen hier in de toekomst nog meer merken bijkomen? Landgenoot Geely laat immers zien dat veel merken de sleutel tot succes kan zijn. Als in BYD met zijn enorme groei ook al een succesvolle fabrikant te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.