Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze twee Google Maps-trucjes wordt het rijden van een elektrische auto makkelijker

Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Dit brengt allerlei moeilijk- en onhandigheden met zich mee. Gelukkig helpen de experts van Google je een beetje door nieuwe functies toe te voegen aan Maps.

Naar schatting maken 1 miljard mensen dagelijks gebruik van de navigatie-tool. Doordat de software populair is, heeft een van de belangrijkste tech-bedrijven een flink budget om de app alsmaar te verbeteren.

Google Maps voegt functies toe voor bestuurders van elektrische auto’s

Zo hielp Google Maps vorig jaar september nog haar gebruikers door een functie toe te voegen waarmee je benzine bespaart. Nu krijgen eigenaren van elektrische auto’s om meer hulp met hun vervoermiddel.

Op de kaart zijn al EV-laders te zien met het bijbehorende aantal kW. Nu kan je ook filteren op snelladers. Daarbij kunnen gebruikers aangeven welk laadpoort ze hebben, zoals Chademo, Tesla en CCS. Je kan in de app zelfs kiezen voor een stopcontact. Zo kom je altijd bij de goede lader uit.

Zo hard rijden Nederlanders écht op de snelweg

Naast de laadpaal-functie kunnen EV-rijders nu ook op Google Maps ingeven wat voor auto ze rijden: een EV, een diesel, een hybride of een auto met benzinemotor. Met deze informatie kan de navigatiesoftware de efficiëntste of snelste route beter bepalen.

Hoe activeer je de functies?

Hoe zoek je nu op de juiste laadpaal met het juiste laadvermogen in Google Maps? Heel simpel. Je typt ‘Laadpalen’, ‘Charging Stations’ of iets soortgelijks in je zoekbalk. Vervolgens klik je op ‘alle stekkers’ en kan je jouw stekker kiezen. Wil je filteren op laadvermogen, klik dan op ‘snel opladen’.

Google Maps, truc, elektrische auto
(Afbeelding: Google)

Wil je aangeven welke auto je rijdt? Dan moet je een route aanklikken en voor je ‘m start op de drie puntjes rechtsbovenin klikken. Kies ‘opties’en wijzig het ‘motortype’. In dit Google Maps-menu kan je ook kiezen of je een brandstofbesparende route wil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.