Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bugatti: “Geen open Chiron onderweg”

Er komt geen open variant van de Bugatti Chiron. Dat zegt een hooggeplaatste functionaris van Bugatti tegen Autovisie. Volgens een gerucht zou de Franse hypercarbouwer aan een open versie op basis van de Chiron-architectuur werken.

Volgens het gerucht zou de auto in een gelimiteerde oplage verschijnen en aan gefortuneerde klanten zijn aangeboden. De autobouwer geeft aan dat het verhaal niet klopt. De Bugatti-techneuten lieten eerder al weten dat het technisch niet mogelijk is om van de Chiron een uitvoering met open dak te maken. Enerzijds door de structuur van de auto, anderzijds door de hooggeplaatste componenten in de B-stijl. Als alternatief voor het openrijden-gevoel levert de fabrikant de Sky View-dakramen, die vast in het dak worden gemonteerd. Bugatti Veyron barchetta

Bugatti Veyron Barchetta

Van de voorganger van de Chiron, de inmiddels vijftien jaar geleden geïntroduceerde Veyron, verscheen wel een open uitvoering. Ook bij de Veyron heeft Bugatti tal van componenten en systemen in de hoge B-stijl ondergebracht. Bij de Grand Sport gedoopte variant, waarvan er officieel 150 zijn gemaakt, is een oplossing gevonden in de vorm van een uitneembaar dakpaneel. Een dergelijke constructie is op de Chiron technisch niet mogelijk. Overigens tekende de designafdeling van Bugatti op basis van de Veyron de hier afgebeelde een Barchetta. Dat model haalde het productiestadium niet. Het merk achtte destijds de tijd niet rijp voor een dergelijk model, ware het niet dat later onder andere Mercedes, Ferrari, Aston Martin en McLaren met een soortgelijk type kwamen.

Huidige gamma

Bugatti richt zich momenteel op de bouw van de Chiron, Chiron Sport en Divo, terwijl het zich opmaakt voor de productiestart van de Chiron Pur Sport en Chiron Supersport 300+. De ontwikkeling van de La Voiture Noire en de Centodieci -beide modellen komen er ter gelegenheid van de 110everjaardag van Bugatti in 2019- gaat binnenkort van start.

551 stuks

Het Franse merk denkt in 2023 zijn laatste auto te bouwen. De fabrikant heeft dan 500 stuks van de Chiron (inclusief Sport, Pur Sport (60 stuks) en Supersport 300+ (30 stuks) gemaakt. Daarnaast ook nog 40 keer Divo, 1 keer La Voiture Noire en 10 keer Centodieci. De oplage van de Chiron, waarvan nu alleen de Sport en Pur Sport nog beschikbaar zijn, is zo goed als uitverkocht.

Video Bugatti geheime conceptmodellen

Afspeelijst Bugatti-video’s Autovisie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.