Autovisie
Autovisie Video 24 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Bugatti Veyron geen Chiron heet – Sjoerds Weetjes #179

In de vorige aflevering van Sjoerds Weetjes vertelde Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je ter gelegenheid van de 15e verjaardag van de Bugatti Veyron 16.4 meer dan 15 interessante en verrassende weetjes over de hypercar. Maar met die inside-information is nog niet alles over de Bugatti’s verteld. We komen daarom nog één keer terug op de Veyron. Want weet je waarom de Veyron geen Bugatti Chiron heet?

Om het verhaal over de namen Veyron en Chiron te vertellen, hadden we relatief makkelijk een Veyron tot onze beschikking. Nota bene een waarvan er maar één bestaat en welke meteen ook de duurste Veyron Grand Sport is die de fabriek in Molsheim ooit heeft verlaten. Hij is door de Franse beeldhouwer Bernar Venet bewerkt tot een uniek kunstobject en draagt ook zijn naam, wat de roepnaam van de hypercar Bugatti Veyron Grand Sport Venet maakt.

Chiron

Tsja, en zie daar maar eens een Chiron naast te krijgen. Het exemplaar van de dealer mocht niet naar buiten en klanten willen graag hun bijzondere exemplaar buiten beeld houden. Even leek het erop dat we naast alleen de Veyron het bijzondere verhaal over de naamgeving van de Veyron en Chiron moesten vertellen.

Bugatti Veyron Venet
Bugatti Veyron Venet Noël van Bilsen

Tot ons het interview in Autovisie Magazine 8 te binnen schoot. Eén telefoontje naar de eigenaar van de hier tentoongestelde, in deels groen carbon fibre uitgevoerde sportcoupé was voldoende om de Chiron én Veyron te matchen, waarvoor heel veel dank aan de enthousiaste eigenaar! En zo kan Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen de liefhebbers trakteren op het verhaal achter de namen van de twee hypercars.

Sjoerds Weetjes

Sjoerd staat inmiddels elders in het land een nieuwe video op te nemen. Is dat over de Lexus LFA, de Mercedes SLK of… Ben je benieuwd? Kijk dan volgende week vrijdag naar Sjoerds Weetjes. En mocht je een bijzondere, opvallende of excentrieke auto hebben of weten te staan, geef het aan ons door via [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.