Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 17 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Brown Lee Performance geeft speciale Ford Mustang meer dan 800 pk

Laat het maar aan Brown Lee Performance om een Ford Mustang aan te pakken er er iets speciaals van te maken. Deze keer heeft hij niet alleen een aangepast uiterlijk, maar ook nog eens erg veel vermogen.

Brown Lee Performance Gulf Heritage Mustang

De Ford Mustang is al sinds jaar en dag doelwit van verschillende tuningspraktijken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het word gedaan met een Mustang. Deze keer blijven de aanpassingen gelukkig redelijk smaakvol. Het gaat dan ook om een eerbetoon aan legendarische wagens.

Supercharger

De Ford Mustang waar we het hier over hebben heeft van Brown Lee Performance een flinke upgrade gekregen. Dat houdt in dat de vijfliter V8 is voorzien van een grote supercharger, dat de software is aangepast en dat er een ander uitlaatsysteem is geplaatst. Daarmee brult de pony car niet alleen erg hard, maar kan deze zijn geschreeuw ook opvolgen met bijbehorende prestaties. Maar wat die precies zijn laat Brown Lee Performance dan weer niet weten.

Brown Lee Performance Gulf Heritage Mustang

Daarnaast ligt deze Mustang enkele centimeters dichter op het wegdek dankzij strakkere vering. Ook heeft hij een andere bumperset met extra carbon fiber stukken die de aerodynamica en dus het rijgedrag van de auto moeten verbeteren. En natuurlijk draagt hij ook unieke badges om aan te geven dat het hier niet om zomaar een Fordje gaat.

GT40

De auto is voor de gelegenheid in de Gulf-kleuren uitgevoerd. Dit omdat dealer Brown Lee Ford daar specifiek om vroeg. Het is een eerbetoon aan de GT40 die Le Mans won in 1968 en 1969. De dealer wil uiteindelijk 119 Gulf Heritage Editions, zoals hij ze noemt, verkopen. Deze kunnen geleverd worden als coupé of als cabrio. Kopers $140.000 hebben liggen, maar de auto eerst in het metaal willen zien, moeten vandaag even afreizen naar Pebble Beach. Daar wordt hij namelijk voor het eerst in het echt getoond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.