Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Roush Mustang GT ‘Old Crow’ is ode aan gevechtspiloot

Roush is de bekende Ford-tuner die Mustangs en F-150’s aanpakt om er betere prestaties uit te persen. Nu leidt de samenwerking tot een speciale Mustang die voor het goede doel wordt geveild. 

Roush Mustang GT Old Crow

Vorige week verpulverde de Ford-tuner Roush het records voor pick-ups, door met de F-150 Nitemare binnen 3,3 seconden naar de honderd te sprinten. Maar dat het bij hen niet allemaal om brute kracht draait, blijkt uit de laatste creatie van het merk. De Roush Mustang GT ‘Old Crow’ is een ode aan Kolonel Bud Anderson, een Amerikaanse gevechtspiloot uit de Tweede Wereldoorlog. De auto wordt eind deze maand geveild en de gehele opbrengst gaat naar de vliegprogramma’s van EEA (Experimental Aircraft Association). Zo moeten uiteindelijk nog meer Amerikanen het succes van Bud Anderson in de lucht evenaren.

D-Day

Anderson, die overigens nog leeft, vloog tijdens WOII in 116 missies. Hij won daarin zestien keer en werd zelf nooit beschoten, ook niet tijdens de zes uur durende missie op D-Day. Al die tijd vloog hij in een P-51 Mustang gevechtsvliegtuig. De Roush Mustang GT ‘Old Crow’ is van buiten en binnen aangepakt om zoveel mogelijk op dat vliegtuig te lijken.

Aan de buitenkant zijn het natuurlijk de kleuren en stickers die de auto aan de P-51 moeten laten denken. Roush zegt zelf dat de vier uitlaten een geluid produceren dat lijkt op dat van de P-51 Mustangs. In de cabine heeft Roush een naar eigen zeggen een op het vliegtuig gebaseerd interieur geplaatst. Daar is veel militair groen leer en canvas te vinden, ook de rode versnellingspook moet naar het gevechtsvliegtuig verwijzen. De Sparco vierpuntsgordels maken het hele plaatje compleet.

Onderhuids is deze ‘Old Crow’ niet anders dan een Roush Stage 3 Mustang. Maar dat zijn nog steeds cijfers om van te smullen. Onder de kap ligt een 5.0-liter V8, die goed is voor 710 pk en 827 nm. Wie niet uitkijkt, gaat met deze Mustang de P-51 achterna in de lucht.

Bron: Ford

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.