Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 sep 2021

Breitling maakt horloges voor de echte muscle car-fan

De Chevrolet Corvette, de Ford Mustang en natuurlijk de Shelby Cobra. Stuk voor stuk Amerikaanse muscle car-iconen waar liefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen. Voor de fans van een benzineslurpende V8 maakt Breitling nu speciale horloges.

Veel horlogemerken richten zich vaak op extreem dure supercars. Zo is er een Jacob & Co. x Bugatti W16 horloge en maakt Aston Martin samen met Girard-Perregaux een horloge met doorzichtige wijzerplaat.

Drie muscle car-horloges

Breitling doet dit niet en brengt drie ‘muscle car-horloges’ op de markt. Elk is gekoppeld aan een klassieke Amerikaanse auto. Zo komt er een Top Time Chevrolet Corvette: een mechanische klok van roestvrij staal met een knalrode wijzerplaat en het iconische Corvette-logo.

Breitling, Muscle car, horloge
(Afbeelding: Breitling)

Het Ford Mustang-horloge krijgt een groene wijzerplaat waarop het welbekende paard gedrukt staat. Qua afmetingen, techniek en materiaalgebruik zijn de twee muscle car-horloges identiek.

Breitling, Muscle car, horloge
(Afbeelding: Breitling)

Zo zijn beide klokken chronograven, met een kastdiameter van 42 millimeter, en hebben ze dus een nauwkeurige stopwatch aan boord waarmee je tot een achtste van een seconde kan meten. Zo kun je dus exact je ‘1/4 mile’-tijd opnemen.

De Breitling Top Time Shelby is net even anders

De Top Time Shelby Cobra is net iets anders dan de andere muscle car-horloges. Deze kast heeft een chronograaf van 1/4-seconde en het logo van de auto is niet op 12 uur geplaatst, maar op 6. Daarnaast is de diameter van de kast 2 millimeter kleiner. De klok draagt de iconische blauwe Cobra-kleur met twee witte contrasterende registers.

Breitling, Muscle car, horloge
(Afbeelding: Breitling)

Breitling verkoopt de muscle car-horloges voor 5500 dollar (4630 euro) per stuk en kunnen nu al online besteld worden.

Vind je 4,5 mille voor een horloge te veel? Dan kan je als Shelby Mustang-fan ook kiezen voor de REC P51 Limited Collection. In het accessoire zit materiaal van de Little Red en de Green Hornet. Desondanks kosten de klokjes 1394 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breitling maakt horloges voor de echte muscle car-fan
Sluiten