Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit horloge bevat de W16 van Bugatti

Dikke bolides en dure horloges gaan hand in hand en zijn daarom zeker niet nieuw. Maar de laatste creatie van Jacob & Co voor Bugatti is wel het bekijken waard.

Jacob & Co is een sieradenmaker die bekend staat om bijzonder vakmanschap. Met name de horloges van dit merk zijn heel ingenieus en ingewikkeld, maar bovenal indrukwekkend. Dat geldt ook voor hun laatste creatie.

Kleine W16

Die heet de Bugatti Chiron Tourbillon, en is zoals de naam aangeeft geïnspireerd door de hypercar. Het kostte Jacob & Co een heel jaar om deze polsklok te ontwikkelen. Het unieke sieraad is gemaakt van titanium en veel transparant saffierglas. Want het moet ook een duur kijkdoosje zijn omdat je de miniatuurversie van de inmiddels al legendarische W16-motor natuurlijk wil zien werken.

Dat schouwspel is namelijk een feestje want je ziet de de zuigers in het horloge op en neer gaan, omdat de horlogemaker ook de krukas heeft nagemaakt. Jacob & Co spreekt zelf van ‘het kleinste en meest gecompliceerde horloge-onderdeel dat ooit is gemaakt’. Of dat zo is laten we aan echte horlogekenners over, maar gezien de complexe techniek van de echte Bugatti motor zijn we geneigd ze te geloven. Kijk de video hieronder.

Jacob & Co is van plan om maximaal 250 van deze horloges te produceren. Wil je er eentje, dan moet je zo’n 255.000 euro neerleggen (280.000 Amerikaanse dollars). Je hoeft niet eens een Bugatti Chiron te bezitten om een horloge te kunnen bestellen, dus dat scheelt.

Hermès

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat er een horloge op de markt komt voor en naast de Bugatti Chiron. Twee jaar geleden besloot het Italiaanse Parmigiani bijvoorbeeld ook al een heel bijzonder exemplaar te maken voor Chiron-eigenaren. Zij bouwden echter maar tien stuks van hun creatie, die onder andere 18 karaat goud en een bandje van het befaamde Hermès bevatte.

Overigens werken Jacob & Co en Bugatti sinds vorig jaar al samen en is er al een aantal Bugatti-horloges op de markt verschenen. “We zijn allebei altijd op zoek naar innovatie, het gebruik van de beste materialen, vakmanschap en schoonheid”, zo verklaarde Stephan Winkelmann, CEO van Bugatti, vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Carscoops

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.