Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2021

5 must-haves: een ode aan de Shelby Mustang en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Sport je genoeg? Hoe is je ademhaling? En heb je wel de juiste houding? Zeker nu is het van belang om goed op jezelf te letten. Investeer in je gezondheid, maar ook in wat je mooi vindt.

Active+ Halo Smart Mask €123,50

Het is tegenwoordig enorm populair om data te verzamelen. Zo houdt je telefoon bijhoeveel stappen je op een dag zet en vertelt je smartwatch hoe het gaat met je hartslag. Nu kun je ook meer inzicht krijgen in je ademhaling. De Active+ Halo is namelijk meer dan alleen een lichtgewicht en stijlvol mondkapje. Hij meet namelijk ook je ademritme en hoeveel zuurstof je binnenkrijgt. Daarnaast vertelt deze mondkap je hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is en welke stoffen hij er allemaal uitgefilterd heeft. Al deze informatie komt vervolgens allemaal samen in de app, zodat je precies weet of je gezond bezig bent.

REC P51 Limited Collection €1394,–

De Little Red en de Green Hornet zijn twee Shelby Mustang-modellen met een prachtig verhaal. De geschiedenis en levensloop van deze twee auto’s is zeker een Google-search waard. Mocht je dat gedaan hebben of precies weten waar we het over hebben, dan ga je ongetwijfeld een zwak hebben voor deze horloges. REC heeft namelijk materiaal van deze iconen weten te bemachtigen en verwerkt in eentweetal polsklokjes. Daarnaast is ook het ontwerp geïnspireerd door de esthetiek van deze legendes. Dit maakt de REC P51 Limited Collection de ultieme ode aan de Shelby Mustang.

must-haves shelby horloge

Alfa Romeo 6C2500 SS Berlinetta AerodinamicaAutoCult, 1:43 €90,–

O, heerlijk! Het Duitse AutoCult haalt weer een beeldschone, maar totaal vergeten klassieker uit de vergetelheid. Natuurlijk zit er aan deze waarschijnlijk volkomen unieke Alfa een verhaal vast. Na de jammerlijk mislukte poging van Alfa Romeo om met de 8C 2900 in 1938 Le Mans te winnen, richtte de fabriek zich op klasse-overwinningen met een kleiner model. Deze 6C, met een stroomlijncarrosserie van Carrozzeria Touring, was bedoeld voor de Mille Miglia in 1939, maar die ging niet door. De onbelangrijke race van Tobruk naar Tripoli werd met deze Alfa gewonnen. Raymond Sommer mocht de auto daarna lenen voor Le Mans, maar was samen met prins Bira en hoopte op een klasse-zege. Dat plan mislukte: na 173 ronden werd de motor opgeblazen. De vorm van de 1:43miniatuur klopt, de detaillering is bijzonder verfijnd, kijk alleen al naar die spaakwielen. Minpuntje: we hadden er graag het startnummer ‘25’ van Le Mans op gezien, of als sticker erbij gehad.  

Porsche 935 ‘Moby Dick’Solido, 1:18 €52,–

In de tweede helft van de jaren zeventig was de Porsche 935 in langeafstandsraces een gedoodverfde klassewinnaar in de toenmalige Groep 5 (vandaar de naam), terwijl de 936 veel overall-overwinningen scoorde. In 1978 bouwde Porsche, eigenlijk speciaal voor Le Mans, deze bijzondere 935 met als bijnaam ‘Moby Dick’. Hij was om te beginnen lager dan de andere en voorzien van een experimentele motor. Dat was een 3,2liter zescilinder boxer met turbo, 750 pk sterk, met vier nokkenassen en 24 kleppen in de watergekoelde(!) cilinderkoppen. Dit was een heel verre voorloper van de watergekoelde 911’s. Helaas ging van er alles mis voor Manfred Schurti en Rolf Stommelen. Ze eindigden als achtste achter drie ‘gewone’ 935’s… pijnlijk! Dit fraaie 1 op 18-model is van Solido, gemaakt in een flinke oplage, is daardoor naar verhouding niet duur en een ‘must’ voor elke Porsche-adept. 

Bentley State LimousineOxford Diecast, 1:76 €9,–

Rule Britannia! Tja, ook Queen Elizabeth wil weleens een nieuwe dienstauto, een ‘State Limousine’. Na diverse Rolls-Royces is deze gebouwd, en ingezet ter gelegenheid van het 50-jarige regeringsjubileum van Her Majesty, in 2002. Bijzonder is dat hierbij voor het eerst is gekozen voor een Bentley als basis. De techniek van dit zeer speciale model stamt van de Arnage (6,75liter V8). Opmerkelijk is dat de Bentley geen kenteken heeft… Ach, elke Britse agent kent The Queen! De auto is trouwens niet uniek: er is een tweede exemplaar gebouwd, als reserve. Leuk dat er nu eens een miniatuur van is, van Oxford Diecast, hoe Brits wil je het hebben? Hij is leuk in 1:76, maar die willen we in 1:43 ook best in de vitrine parkeren! 

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 must-haves: een ode aan de Shelby Mustang en meer!
Sluiten