Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 5 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW Z4 krijgt 500 paarden dankzij Manhart

Denkt u dat 340 pk in een BMW Z4 M40i toch te weinig is voor de cabrio? Dan kunt u vanaf nu ook aankloppen bij de Duitse tuner Manhart. De heren daar pompen het blok graag op naar 500 pk.

De nieuwe BMW Z4 is alweer een tijdje op de markt, maar vanuit de tuningwereld werd er eigenlijk niet naar omgekeken. Een beetje vreemd, want de auto ziet er alles behalve slecht uit. Daarnaast laat het BMW-motorblok onder de kap zich graag wat betrouwbaarheid ontnemen voor wat meer vermogen. Tuner Manhart is de eerste die het aandurfde om de Z4 onder handen te nemen en bouwde hem om tot MHZ 500. En u kunt wel raden waar die 500 voor staat.

Uitgesproken

Manhart pakte naast de zesinlijn onder de motorkap ook het uiterlijk van de auto aan. Daarbij lieten ze zich niet beperken door dingen als smaak of ingetogenheid. De Duitsers kozen ervoor om de Z4 te laten rollen op gigantische velgen, legden hem wat dichter op het wegdek en schroefden een nogal uitgesproken body-kit onder de auto. Om het af te maken koos men voor de nodige gouden strepen. Typisch iets wat we zien bij Manhart.

Helaas ontbreken op dit moment de overige technische gegevens, want Manhart houdt de lippen nog stijf op elkaar over dit model. Ook over een mogelijke prijs wordt niet gesproken. Of dat erg is laten we aan u.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.