Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Gaat de BMW Z4 Coupé toch wel in productie?

Gisteren lieten we je een gloednieuwe conceptcar van BMW zien: de Z4 Coupé. Hoewel we toen zeiden dat dit een one-off is, bestaat er een kans dat het model echt in productie gaat.

Vooralsnog is er enkel 1 exemplaar van dit model gebouwd. In de basis is de auto een Z4 M40i met een 3,0-liter zes-in-lijn die goed is voor 335 pk en 500 Nm aan koppel. Het vermogen wordt via een achttraps automaat naar het differentieel tussen de achterwielen gestuurd.

BMW Z4 Coupé

Maar om die aandrijflijn gaat het in geval van deze BMW Z4 Coupé niet. Het gaat allemaal om de carrosserievorm. Want de achterkant is niet zoals die van een normale Z4. Het is een soort shooting brake-uitvoering.

Toch geen one-off?

Reacties op internet zijn overwegend lovend. Liefhebbers vinden het design doorgaans mooi. Jammer is dan ook dat BMW de Z4 Coupé in eerste instantie als one-off houdt.

Met de nadruk op ‘in eerste instantie’. Tegen Automotive News vertelt de directeur van de designafdeling van het merk, Adrian van Hooydonk, dat er geen concreet plan is om de auto in productie te nemen. Echter, als er voldoende belangstelling is, kijkt BMW naar de productiemogelijkheden voor de Z4 Coupé. Volgens van Hooydonk zal het dan wel gaan om zeer lage volumes, denk aan zo’n 50 exemplaren.

Hoewel dit leuk klinkt, zal de Z4 Coupé hoe dan een zeldzame en dure auto worden die slechts voor een enkeling is weggelegd. Om het positief te blijven bekijken; 50 exemplaren is beter dan 1!

Uit de gloriejaren van BMW M: de BMW Z4 M Coupé

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.