Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo-fan maakt vijfdeurs Brera

De Alfa Romeo Brera is een auto van het kaliber ‘you either hate it or love it’. Maar wat als je wel van het design van de Brera houdt, maar niet van de onpraktische 3-deursvariant. Dan maak je gewoon zelf een vijfdeurs-versie.

Kenners weten dat de Brera nooit met vijf deuren geleverd is. Naast de Coupé was er wel nog een Spider met twee deuren.

Alfa Romeo-fan maakt vijfdeurs Brera

Een Alfa Romeo-fan heeft van een standaard Brera en een 159 een vijfdeurs Brera gemaakt. De Zuid-Afrikaanse techneut begon met de Brera uit elkaar te halen. De achterkant van de coupé werd eigenlijk simpelweg op de 159 gezet. Hoewel dit makkelijk klinkt, is dit een heel karwei. Na al het las en plamuurwerk, is de auto rood gespoten. Een niet-kenner zou niet eens zien dat er flink aan deze auto gesleuteld is, al ontbreekt de achterruit nog.

Hoewel de ombouw een knap staaltje las- en knutselwerk is, klopt de daklijn toch niet helemaal. De C-stijl ziet er wat gek uit in vergelijking met een normale Alfa Romeo Brera, al kan dit ook komen door het ontbreken van het spoilertje.

Occasions: 3 onderscheidende coupés voor 7.500 euro

De aandrijflijn van de Alfa Romeo 159 bleef behouden. In dit geval gaat het om een 3,2-liter V6 die goed is voor 260 pk en 322 Nm aan koppel. Het vermogen wordt verdeeld over alle vier de wielen.

De bouwer van deze bijzondere vijfdeurs Brera is Brendon Scholtz. Klik hier om naar zijn Instagram-account te gaan.

De Coupé als occasion

Wil je meer weten van de Alfa Romeo Brera, of er zelf eventueel een kopen als occasion. Vergeet je dan niet in te lezen, bijvoorbeeld via onze koopwijzer.

Deze occasion wil je: Alfa Romeo Brera, een smaakvolle en ‘degelijke’ Italiaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.