Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

BMW toont gloednieuwe Z4 Coupé, maar er zit een addertje onder het gras

Van sommige liefhebbers zal het hart bij het zien van deze gloednieuwe BMW Z4 Coupé harder gaan kloppen. Het design is immers een doorontwikkeling van de legendarische carrosserievorm. Toch zit er in dit geval een addertje onder het gras.

We moeten je teleurstellen. Deze auto is een conceptmodel van de Beierse fabrikant en zal niet in productie gaan. Het is een one-off.

BMW Z4 Coupé

De auto is in de basis een BMW Z4 die je kent als cabriolet. Echter, dit exemplaar heeft een shooting brake-achtige daklijn. De auto is volledig met de hand gebouwd.

BMW Z4 Coupé, Shooting Brake

Onder de erg lange motorkap ligt een 3,0-liter zes-in-lijn die je kent van de M40i. Dit motorblok is goed voor 335 pk en 500 Nm aan koppel. De verzetten worden gekozen door een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen.

Gelekt! De elektrische BMW i5 ziet er… euhm… heel normaal uit

Ondanks dat de Coupé een hogere daklijn heeft dan de BMW Z4 – met dak dicht. Is er geen tweede zitrij te vinden. Wel is de bagageruimte groter dan bij de cabriolet. Die ene liefhebber die deze auto in bezit krijgt, krijgt speciaal voor deze concept ontwikkelde tassen erbij.

De tassen sluiten perfect aan bij het interieur. Het bruine leer komt van Poltrona Frau, een Italiaanse fabrikant. Hoewel het leer er chique uitziet, is de rest van het interieur niet onbekend. Sterker nog, het is bijna identiek aan dat van een normale BMW Z4.

One-off

Wil je zelf dus een BMW Z4 als Coupé, dan zal je toch een E85 als occasion moeten aankopen. Een Z4 met een shooting brake-achtige achterkant als deze one-off heeft, ga je nergens vinden.

428 pk sterke Smart #1 Brabus is wolf in schaapskleren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.