Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW verkiest Le Mans en meer boven F1-terugkeer

Geruchten dat BMW een terugkeer in de Formule 1 zou overwegen, zijn nu definitief de kop ingedrukt. Het Duitse merk gaat wél onder meer weer naar de 24 Uur van Le Mans.

BMW V12 LMR

BMW

De raad van bestuur heeft zich uitgesproken over de autosportplannen. Geluiden dat het merk een terugkeer in de Formule 1 zou overwegen, na deelname in de jaren tachtig en van 2000 tot en met 2009, blijken vooral ‘wishful thinking.’

In plaats daarvan bereid het Duitse merk een rentree voor in de 24 Uur van Le Mans. Zo werd de editie van 1999 met de V12 LMR gewonnen en was men tot 2000 vertegenwoordigd als motorleverancier in de meest befaamde lange-afstandsrace ter wereld.

BMW M6 GT3

GT

Verwacht echter niet dat er gestreden zal worden om de overall-zege: het merk stapt in de LMGTE-categorie waarin ook Aston Martin, Ferrari, Ford en Porsche race. Het is nog niet bekend met welk model dat zal zijn.

In verschillende GT3-kampioenschappen is de BMW M6 nu al actief. Ook komt er een M4 GT4 van BMW Motorsport aan.

BMW Formule E safety cars

Formule E

Verder vergroot het Duitse automerk de betrokkenheid bij de Formule E. BMW leverde daarvoor al onder meer de safety car en medische auto. Nu is er ook een samenwerking met Andretti Formule E team, waarvoor Nederlander Robin Frijns (ex-Formule BMW-kampioen) en Antonio Felix da Costa (DTM-winnaar met het merk) rijden.

Tevens is de intentie uitgesproken om in 2018/2019, wanneer de Formule E het vijfde seizoen beleeft, met een fabrieksteam actief te worden. Het aanstaande derde seizoen, dat in oktober begint, begint Jaguar als fabrieksteam.

DTM

Verder houdt BMW de activiteiten in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) aan. Ook de deelname aan de Dakar Rally met Mini, via het X-raid-team, gaat gewoon door en worden mogelijk zelfs uitgebreid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
BMW verkiest Le Mans en meer boven F1-terugkeer
Sluiten