Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW viert volgende M-feestje met speciale M3 en M4

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Motorsport-afdeling van BMW dit jaar z’n vijftigste verjaardag viert. De Duitsers herinneren je er vandaag weer aan met speciale versies van de BMW M4 en M3.

Onlangs verscheen al de M4 CSL, terwijl we binnenkort ook de kolossale XM en allereerste M3 Touring kunnen verwelkomen. Allemaal omdat BMW M 50 jaar bestaat. En dus krijgen ook de M3 en M4 een speciale editie, de 50 Jahre-uitvoering.

Citroën en BMW hebben een afspraak gemaakt over de kolossale XM

Verschillende modellen voor verschillende landen

Het moeten auto’s met een exclusief karakter zijn, zo stelt BMW. En dus vindt niet elk jubileummodel zijn weg naar elke uithoek van de wereld. In de VS en Canada komt BMW met de M3, terwijl de M4 Coupé enkel in China en Europa verschijnt.

Op ons continent is de BMW M4 Coupé 50 Jahre leverbaar in de tinten Carbonschwarz, Macau Blau, Brands Hatch Grau, Imola Rot en San Marino Blau. Unieke M-wielen, met dubbelspaak-styling (19-inch vóór en 20-inch achter), zijn er voor het eerst in de tinten Orbitgrau en Goldbronze Mat.

Jaar van de Tijger

In China levert BMW dus dezelfde M4, alleen met andere kleuren. Het gaat om Feuer Orange en Stratus Grau. Met een reden, want het M-jubileum valt samen met het Chinese Jaar van de Tijger.

Het interieur van de Chinese en Europese M4’s is wel identiek aan elkaar. De modellen zitten vol met Edition 50 Jahre BMW M-plaquettes, zoals op de instaplijsten, middenconsole en de sportstoelen. Niet relevant voor ons, maar het mag geen verrassing zijn dat de M3 die in de VS en Canada verschijnt, vergelijkbare kleuropties heeft.

Vermogen BMW M3 en M4

Motorisch verandert er overigens niets aan deze jubileumedities. De BMW M3 en M4 hebben dus die fijne zes-in-lijn, met maximaal 510 pk. De klant kan kiezen tussen achter- of vierwielaandrijving.

Festival of Speed 2022, livestream

De aankondiging van deze versies van de BMW M3 en M4 is nog maar het begin van de M-festiviteiten dit jaar. Groter nieuws komt later, want binnenkort trekken de Duitsers het doek van de M3 Touring en de volledig nieuwe XM. Welk model eerst verschijnt, is nog even de vraag. Er staat in ieder geval een grote onthulling gepland voor het Goodwood Festival of Speed, dat van 23 tot en met 26 juni plaatsheeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.