Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW-liefhebbers opgelet: Goodwood onthult thema voor 2022

We adviseren elke autoliefhebber sowieso om eens het Goodwood Festival of Speed te bezoeken. Maar dit jaar is er extra mooi nieuws voor BMW-liefhebbers.

Dit jaar staat het grootse autospektakel namelijk in het teken van BMW M. De Motorsport-divisie van de Duitsers viert in 2022 namelijk zijn vijftigste verjaardag en dat viert men in het Britse West Sussex.

BMW M1

BMW M zal op twee plekken present zijn met speciale exposities, en er zullen enkele legendarische M-modellen de iconische hillclimb voltooien. Welke auto’s dat precies zijn, zegt BMW nog niet. Dat de prachtige M1 z’n opwachting gaat maken, staat vast. De tweezits sportwagen is bovendien te zien op de beelden die de Duitsers vandaag de wereld in schieten. Verwacht verder ook auto’s als de i4 M50 en M5 CS, zoals je hieronder al ziet.

Maar er is tijdens het evenement meer groot BMW-nieuws. Frank van Meel, baas bij de Beierse M-divisie, laat namelijk weten dat er op het Britse evenement ook een nieuw voertuig voor het eerst aan de wereld wordt getoond.

XM

Dat is niet de aankomende M4 CSL, want die zal op het evenzo beroemde Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië voor het eerst getoond worden. De kans is groot dat BMW de productieversie van de XM op Goodwood laat zien.

Citroën en BMW hebben een afspraak gemaakt over de kolossale XM

Dat zou passen in het jubileumfeestje dat BMW M daar gaat vieren. De BMW M1 was destijds namelijk de eerste M-auto waar géén regulier BMW-model van bestond. Voor de XM geldt hetzelfde, ook dat is een auto die alleen door de Motorsport-divisie van het merk word gebouwd. Bovendien heeft de XM enkele verwijzingen naar die legendarische M1. De sportcoupé had twee BMW-logo’s op z’n achterzijde. De XM heeft eveneens twee BMW-logo’s op z’n enorme achterwerk, al zijn die nu in de achterruit verwerkt.

Data Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed vindt dit jaar van 23 t/m 26 juni plaats op het terrein rondom het Goodwood House in West-Sussex. Wil je eerst even genieten van voorgaande shows, kijk dan via deze link even rond op onze site!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.