Autovisie
Autovisie Nieuws 10 feb 2016

M Performance kleedt BMW M2 nog wilder aan

BMW M2-kopers kunnen hun spierballencoupé nu aankleden met M Performance-goodies. En dat wil je, want de spirituele opvolger van de E30 M3 is – heel saai – slechts leverbaar in één van vier kleuren: zwart, wit, grijs en blauw.

Toegegeven, mensen die shoppen in het segment van de M2 hebben genoeg geld om hun aankoop een Individual-kleur te laten aanmeten, maar toch… als je je BMW echt onderscheidend wilt aankleden, heeft M Performance nu een smakelijk aantal opties in zijn programma opgenomen.

Bestickering

Het meest in het oog springend is natuurlijk de bestickering in de bekende M-kleuren: lichtblauw, donkerblauw en rood. Daarbij is de M2 M Performance uitgerust met een aantal koolstofvezel accenten, zoals een ‘dikkere’ diffuser onder de achterbumper en wat kleine vinnen bij de frontspoiler en de zijskirts.

“De M2 heeft een M Performance-uitlaat voor een nog diepere zes-in-lijnsymfonie”

In het interieur wordt dat natuurlijk doorgetrokken. We vinden er onder meer lichtblauwe stiksels, een koolstofvezelafwerking op het dashboard en alcantara op het stuurwiel, dat optioneel voorzien kan worden van een schakelindicator met ledjes en een display voor acceleratie- en rondetijden.

Sportuitlaat

Verder heeft deze M2 een op afstand bedienbaar M Performance-uitlaatsysteem (twee modi: Sport of Track) voor een nog diepere zes-in-lijnsymfonie. Het sportonderstel is eveneens instelbaar en legt de BMW 5 mm tot wel 20 mm lager bij het asfalt. De schokdempers hebben zestien verschillende standen.

LEES OOK: BMW M2 COUPÉ – DE ILLUSTERE E30 M3 ACHTERNA

De BMW M2 komt in april op de Nederlandse markt en gaat dan minimaal 79.890 euro kosten. De sportcoupé haalt 370 pk uit een 3,0 liter twinturbo zes-in-lijn en sprint daarmee in 4,3 seconden van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid van BMW’s nieuwste M is als vanouds afgeregeld op 250 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.