Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW M Performance Parts Concept is ‘lichtgewicht’ M2

Speciaal voor het Goodwood Festival of Speed heeft BMW een studiemodel op basis van de M2 in elkaar geknutseld. De BMW M Performance Parts Concept is ruim 60 kilogram lichter dan de standaard M2 Coupé, die 1495 kilogram weegt.

bmw_m2_m_performance_parts_concept_0287015c0bfd07f8

De in Frozen Black gespoten M Performance Parts Concept is eigenlijk gewoon een rijdend reclamebord voor de M Performance-onderdelen die BMW in zijn programma heeft. Een groot deel van de auto is opgetrokken uit koolstofvezel. Een paar voorbeelden: de koolstofvezel motorkap maakt de M2 8 kilogram lichter, het carbon dak scheelt 6 kilogram, de speciale wielen leggen 6 kilogram minder in de schaal en de lichtgewicht achterbank bespaart maar liefst 13 kilogram. Opvallend is ook de accu. BMW heeft een exemplaar gemonteerd dat maar liefst 14 kilogram minder weegt dan normaal.

M Performance-onderstel

Verder heeft BMW de M Performance Parts Concept op een M Performance-onderstel gezet, waardoor de uitgeklede M2 precies 2 centimeter lager is komen te liggen. Daarbij is het studiemodel ook uitgerust met opgewaardeerde remmen. Alle op de M Performance Parts Concept gepresenteerde onderdelen zijn nu nog niet leverbaar, maar worden dat binnenkort wel. Vandaag al komt de auto in actie op de heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed, dat nog tot en met zondag duurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.