Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW levert auto’s zonder Apple CarPlay en Android Auto

BMW levert tijdelijk auto’s zonder Apple CarPlay en Android Auto. De Beierse autofabrikant doet dit om meer auto’s uit te kunnen leveren en vertraging door het chiptekort te verminderen.

Vorig jaar besloot het merk al tijdelijk te stoppen met het leveren van een touchscreen. Dit onderdeel wordt inmiddels wel geïnstalleerd. Het schrappen van software is nu de oplossing voor leveringsproblemen.

Een andere chip in BMW’s

Hoe kan software, iets wat te downloaden is, zorgen voor snellere levering? Het is niet zozeer dat het ontbreken van de installatietijd zorgt voor snellere levering. Door het ontbreken van Apple CarPlay en Android Auto, kan er een andere chip in de BMW geplaatst worden. Deze chip is wel leverbaar. Zo worden de levertijden dus verkort.

BMW, Apple CarPlay, Android Auto
Apple Car Play. (Afbeelding: BMW)

Deze chip heeft nog een software-update nodig om de twee systemen te ondersteunen. Je auto hoeft dus niet terug naar de garage voor een nieuwe chip. BMW Nederland laat aan Autovisie weten: “De software-update zal eind deze maand worden uitgevoerd.”

Deze BMW’s worden geleverd zonder Apple CarPlay en Android Auto

Wanneer de combinatie ‘6P1’ in de productcode van jouw Beierse bolide voorkomt, moet jouw BMW waarschijnlijk de update krijgen. Het zou met name gaan om auto’s voor de Amerikaanse, Franse, Italiaanse, Spaanse en Engelse markt, gemaakt in de eerste vier maanden van 2022.  Autovisie-lezers melden echter dat ook zij Nederlandse BMW’s zonder Apple CarPlay en Android Auto hebben ontvangen. BMW Nederland zegt: “De functionaliteit is standaard aanwezig op auto’s die vanaf mei 2022 geproduceerd worden.”

BMW, Apple CarPlay, Android Auto
Android Auto. (Afbeelding: BMW)

Ook bij Mini neemt BMW – de moedermaatschappij van het origine Engelse merk – de nodige maatregelen te nemen. Auto’s op de site van het merk zijn niet meer te configureren. Dat is overigens van tijdelijke aard: BMW laat weten dat de configurator op 19 mei weer live gaat.

Mini schrapte vorige week al – tijdelijk – de handmatige versnellingsbak van de optielijst. “Als gevolg van de oorlog in Oekraïne is de productiefaciliteit van de producent van kabelbomen ingeperkt. […] Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat Mini’s (per productie juli) alleen met een automaat leverbaar zijn”, stelt BMW Nederland.

Doe mee! Autovisie zoekt occasions van Domeinen Roerende Zaken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.