Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW laat binnenkort eerste elektrische M-model zien

Het duurt niet lang meer voordat we het eerste volledig elektrische M-model van BMW zien. Waarschijnlijk trekken de Duitsers op 1 juni het doek van de i4 M50.

BMW is, nog voordat de reguliere i4 op de markt verschijnt, maar wat druk bezig met sportievere versies van de elektrosedan. Vorige maand toonde het al een M-pakket voor de reeds gepresenteerde i4, inmiddels toont het ook al beelden van een veel potentere M50-variant. Dat is overigens niet gepland, want een afbeelding van die auto gaat is gelekt en gaat nu het internet over.

M-pakket

Motor1 mag er met de eer vandoor gaan, want het wist de afbeelding razendsnel binnen te halen voordat-ie offline werd gehaald. Daardoor gaat-ie inmiddels alweer via andere accountS het web over, zodat je ‘m hieronder kunt zien. Optisch lijkt het model niet sterk te verschillen van de i4 met M-pakket die BMW onlangs zelf nog de wereld in stuurde. Deze specifieke i4 oogt wel wat agressiever, omdat de omlijsting van de grille en zijruiten nu zwart zijn. Dat geldt ook voor de zwarte wielen die we voor ‘t eerst onder een i4 zien.

BMW i4 trekt nu al een M-jasje aan

Details zijn uiteraard schaars, maar het doorgaans welingelichte BMW Blog zegt al wel te weten wat er komen gaat. De basisversies zullen de naam eDrive35 en eDrive40 dragen, terwijl dit voorlopige topmodel als M50 door het leven zal gaan. Verwacht wordt dat BMW op termijn nog twee achterwielaangedreven versies van de i4 presenteert.

BMW i4
BMW i4 met M-pakket.

Echte i4 M

Het lijkt er op dat dit de versie is waar BMW zelf al een tijd over speculeert. Vorig jaar gaf het namelijk al aan dat er een versie met ruim 500 pk op de markt verschijnt. Naar verwachting is dat deze M50, terwijl de eDrive35 en eDrive40 een stukje minder krachtig zijn. Maar wie bekend is met de naamgeving van BMW, snapt dat deze M50 niet het absolute topmodel van de i4-lijn zal zijn. Naar verwachting komt er op termijn ook een rasechte i4 M, die veel dynamischer, sportiever en krachtiger is. Dat zal echter nog wel even duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.