Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Tesla Roadster accelereert in 1,1 seconden naar 100 km/h’

Dat de Tesla Roadster een van de snelste auto’s op de markt gaat zijn, wisten we al. Maar met een zogenaamde SpaceX-functie maakt de aankomende EV gehakt van alle auto’s die je tegen die tijd kunt kopen.

Met dat pakket zou de Tesla Roadster namelijk in staat zijn om in 1,1 seconden vanuit stilstand naar 60 mijl per uur te snellen (96 km/h). Althans, dat staat beschreven op de informatiezuil naast de Roadster in het Petersen Museum in Los Angeles. Daar kunnen bezoekers het prototype namelijk bewonderen.

Boosters

Die SpaceX-functie klinkt als iets nieuws, maar Musk en consorten praten er al jaren over. In dat geval wordt de Roadster namelijk uitgerust met zogenaamde boosters, luchtkanonnen die op de flanken en achterzijde van de auto worden gemonteerd. Die werken dan als een soort turbine, die koude lucht op hoge snelheid naar achteren blaast waardoor de auto wordt gekatapulteerd.

Tesla Roadster

Het is een redelijk oud idee van Musk, want de markante ceo liet in 2019 al weten aan een dergelijke functie te werken. Tegelijkertijd zouden die luchtkanonnen er ook voor kunnen zorgen dat de Tesla Roadster een hovercraft wordt. Door de boosters omlaag te richten, drukken ze de Roadster effectief omhoog.

Elon Musk wil de Tesla Roadster een meter hoog laten zweven

Productie Tesla Roadster

Dat het niet zomaar een grap was, bewees Musk dit jaar nog. In februari begon hij namelijk opnieuw over deze boosters. Dat betekent niet dat de Tesla Roadster al direct met die functie verschijnt. Volgens de planning moeten we namelijk binnenkort al een productie-auto zien, die in 2022 aan klanten wordt uitgeleverd. Dat lijkt iets dus iets te vroeg voor een SpaceX-functie.

Zelfs de ruitenwissers van de Tesla Roadster zijn bijzonder

Maar dat er een extreme variant van de toch al bizarre Roadster komt, lijkt vast te staan. Toen Musk voor het eerst de gewenste specificaties en prestaties van die auto deelde, gaf hij al aan dat het ging om de ‘basisversie’. Die zou in 1,9 seconden naar de 100 km/h sprinten en een bereik van ‘ruim 1000 kilometer’ hebben. Dat is voor veel mensen vast al genoeg om misselijk van te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek.co

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.