Autovisie
Autovisie Nieuws 10 jun 2016

BMW i3 wordt politiewagen in Los Angeles

BMW heeft in Los Angeles een groot contract binnengehaald. De Los Angeles Police Department (L.A.P.D.) gaat maar liefst honderd BMW i3’s inzetten in de stad.

BMW versus Tesla

De politie van Los Angeles heeft de afgelopen maanden uitgebreid getest met zowel de BMW i3 als de Tesla Model S. Uiteindelijk heeft de L.A.P.D. toch de voorkeur gegeven aan de Duitser. De i3 gaat niet ingezet worden voor achtervolgingen of patrouilles, maar wordt juist gebruikt voor andere politiezaken. Er worden honderd exemplaren geleast voor de komende drie jaar. In totaal geeft de politie in die periode 1,4 miljoen dollar uit, inclusief onderhoud en reparaties.

LEES OOK: GROTER ACCUPAKKET VOOR BMW I3

Prijs

De lagere prijs van de BMW i3 speelde een grote rol. De Tesla kost namelijk ruim twee keer zoveel, terwijl die auto ook niet gebruikt zou worden voor patrouilles. Aangezien de auto’s toch alleen in de stad moeten blijven, is de range ook een stuk minder relevant. Ook heeft BMW veel meer servicecentra dan Tesla in de stad, zodat de auto’s sneller kunnen worden onderhouden. De politie van Los Angeles heeft daarnaast al jarenlang ervaring met BMW, want ook de motorfietsen komen bij de Duitsers vandaan.

Laders

Er worden honderd normale laadpalen geplaatst bij de L.A.P.D. en vier snelladers. De auto’s worden ook voorzien van speciale software zodat ten allen tijden te zien is wanneer de auto’s toe zijn aan onderhoud. Ook kan de vloot permanent gevolgd worden via GPS, zodat de auto’s effectiever kunnen worden ingezet, met het oog op de range.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.