Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW hult X5, X6 en X7 in donker thema voor speciale edities

BMW heeft de X-serie van wat speciale edities voorzien. Zo komen de X5 en X6 ‘Black Vermilion’ en de X7 Limited Edition met een speciale zwarte lak op de markt – met hier en daar wat aanpassingen om de auto’s uniek te maken.

Met de speciale zwarte lak en de roodkleurige grille lijken deze BMW’s haast uit een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan te komen. De ‘Black Vermilion’-edities van de BMW X5 en X6 zijn voorzien van deze bijzondere samenstelling. Volgens BMW moeten de rode accenten een ‘effectief contrast’ vormen met het metallic zwart. Marketingpraat, maar opvallen doen de rode staven in de grilel zeker.

Naast die kleurensamenstelling op het exterieur zijn ook de 22-inch dubbelspaaks lichtmetalen wielen en de rode remklauwen voor deze speciale edities bestemd. Het interieur van zowel de X5 als de X6 is – weinig verrassend – in zwart leder gehuld met hier en daar aangevuld met rode accenten.

X7 zonder rode grille

De Limited Edition van de X7 in ‘Frozen Black’ metallic-kleur moet het op zijn beurt zonder de rode grille doen. De zevenzits SUV heeft ook aangepaste wielen en is gehuld in het bekende M Sport-pakket, net als de X5 en X6. Om de lijn van vergelijking door te trekken, is ook bij de X7 de kleur van buiten naar binnen doorgetrokken en zijn de ramen van zonwerend glas.

Gelimiteerd, maar tot hoeveel?

De BMW X5, X6 en X7 zijn nog steeds populair. In 2020 werden er meer dan 250.000 van verkocht, wat neerkomt op ongeveer 1 op de 8 verkochte BMWs. Dat is dan als trio geteld, dus zo indrukwekkend is dat nou ook weer niet helemaal te noemen. Slechts enkele exemplaren van deze speciale edities komen naar Nederland. Om hoeveel het precies gaat is niet bekend. Wel is bekend dat er slechts vijf van de X7’s naar Groot-Brittannië gaan, meldt Autocar. Van de X5 verschijnen er op diezelfde markt slechts vijftig, dus het laat zich raden dat het in Nederland nog beperkter zal zijn.

De speciale edities zijn vanaf augustus leverbaar. De Nederlandse prijzen geeft BMW niet, wel weten we dat de X5 Black Vermilion in Duitsland vanaf 93.200 euro te koop is. De X6 Black Vermilion krijg je niet voor minder dan 100.700 euro en de Limited Edition van de X7 heeft een vanafprijs van 108.700 euro. Dat is dan allemaal met de 19 procent btw die ze in Duitsland hebben. Gooi daar dan in Nederland nog een hoop meer belasting bij op, en je weet wat de prijzen in ons land zijn. Een reguliere X5, X6 of X7 kost in ons land respectievelijk zo’n 100.000, 105.000 of 130.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.