Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 28 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW doet Tesla na: update autosoftware draadloos

Tesla doet het al langer: auto’s draadloos en automatisch voorzien van de nieuwste software update. BMW gaat dat vanaf nu ook aanbieden op nieuwere modellen.

BMW OTA-update

Het updaten van software gebeurt eigenlijk bijna niet bij auto’s. Tenminste, niet zonder bij de dealer langs te gaan. Toch is het best mogelijk aangezien veel vierwielers constant verbinding hebben met het internet. Tesla is één van de bekendste autofabrikanten die auto’s automatisch van de nieuwste software voorziet. Andere merken zijn onder andere Opel, Volvo en Ford. BMW sluit zich nu aan. Het merk komt met Remote Software Upgrade features voor auto’s met softwareversie 7.0.

Intelligente services

Ook BMW ziet in dat het toenemende aantal intelligente services vaker van updates voorzien moeten worden. Dan is het niet handig om dit elke keer handmatig te laten doen. BMW’s met een aantal intelligente functies kunnen binnenkort dan ook vaker een update verwachten waarmee deze verbeterd en uitgebreid zullen worden.

Ook bepaalde ondersteunings- en veiligheidssystemen zoals active cruise control en side collision protection kunnen met enige regelmaat een software update verwachten. In bepaalde gevallen kunnen de updates ook nieuwe functies binnen de auto en de BMW ConnectedDrive Store ontgrendelen.

Gratis

Vanzelfsprekend belooft BMW dat het de service goed zal bijhouden en regelmatig nieuwe software zal uitbrengen. Op dit moment is de service beschikbaar voor de nieuwe modellen van de BMW X5, de 3 Serie en de 8 Serie. Opvallend genoeg biedt BMW de OTA-dienst volledig gratis aan.

De nieuwe dienst van BMW omvat daarmee meer dan die van eerder genoemde merken. Bij Opel, Ford en Volvo blijven de OTA-updates bijvoorbeeld beperkt tot het infotainmentsysteem en de navigatie. Audi heeft ook aangegeven bezig te zijn met een OTA-dienst, alleen is het merk nog aan het uitzoeken of ze hier een betaalde abonnementsvorm aan hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.