Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 19 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW 8 Serie Gran Coupé: dit is hem officieel

Kort na de introductie van de BMW M8 vergroten de Münchenaren het aanbod van de 8 Serie verder. Letterlijk. Het merk toont nu officieel de BMW 8 Serie Gran Coupe. De 8 Serie, maar dan met twee extra deuren.

BMW 8 Serie Gran Coupé

We hadden hem eigenlijk al gezien, de BMW 8 Serie Gran Coupé, maar nu toont BMW hem ook officieel. De jongste en tevens grootste telg in het gamma van de BMW 8 Serie: de Gran Coupé. En we kunnen er kort over zijn, want in essentie verschilt hij niet veel van de normale 8 Serie.

Dezelfde motoren

Kopers van de Gran Coupé hebben namelijk keuze uit exact dezelfde motoren als de mensen die een normale 8 Serie aanschaffen. Het topmodel -tot de komst van de M8- is wederom de M850i xDrive met 530 pk en en 750 Nm uit een 4,4 liter V8. De 840i is er met of zonder xDrive te krijgen en lever 340 pk en 500 Nm uit een drieliter zes-in-lijn. En dieselaars kunnen kiezen voor de 840d met een 420 pk en 680 Nm sterke drieliter zes-in-lijn.

BMW 8 Serie Gran Coupé

Het verschil tussen de modellen zit hem in de langere wielbasis. BMW heeft 201 mm aan metaal tussen de voor- en de achterwielen geplaatst. Hierdoor biedt de Gran Coupé de meeste beenruimte van alle Coupé’s in BMW’s leveringsprogramma. De fabrikant claimt dan ook voldoende ruimte voor twee volwassenen. Deze kunnen comfortabel zitten in de twee stoelen. De middelste zitting is minder gevormd en is volgens BMW dan ook alleen geschikt voor kortere ritten. Een gelegenheidszitplaats zag maar, terwijl het model juist is bedoeld om langere ritten mee te maken.

Bagageruimte

Opvallend is ook dat de bagageruimte, ondanks de langere en hogere daklijn, amper gestegen is. Hij komt nu uit op 440 liter. De tweedeurs BMW 8 Serie heeft maar 20 liter minder. Maar beide modellen moeten volgens de fabrikant genoeg ruimte bieden voor drie golftassen. Dan weet u direct waar de prioriteiten van de kopersgroep liggen. Mocht er toch nog een vierde golftas mee moeten, dan kan de achterbank in delen van 40:20:40 opgeklapt worden.

BMW 8 Serie Gran Coupé

Al die extra ruimte gaat natuurlijk ten koste van het gewicht van de auto. De zwaarste 8 Serie Coupé (M850i xDrive) weegt al een niet misselijke 1890 kilogram en daar gaat de 20 cm langere vierdeurs coupé overheen. De weegschaal blijft steken op 1.995 kilogram. Wat de grote 8 Serie gaat kosten is helaas nog onduidelijk. Al verwachten we hier snel meer informatie over, want BMW toont de auto officieel op het #NEXTGen event op 25, 26 en 27 juni in München. De marktintroductie van de vier Gran Coupé-versies volgt in november.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.