Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

BMW 4 Serie (heel) subtiel vernieuwd

Ingrijpend kun je de aanpassingen met geen mogelijkheid noemen. De BMW 4 Serie is alleen in de details aangepast, of eigenlijk fijngeslepen. Toch moet de auto wel een stuk sportiever gaan rijden.

bmw-4-serie-familie-1-autovisie-nl

Stabiliteit

Zowel de BMW 4 Serie Coupé als Gran Coupé krijgt een sportiever afgesteld onderstel. De demping is wat stugger dan voorheen, terwijl het comfort volgens BMW gelijk blijft. Dit is niet alleen het geval met de standaardophanging, maar ook met het M Sportonderstel en met de adaptieve dempers. De stabiliteit op hoge snelheid is ook verder verbeterd volgens BMW, net als het stuurgevoel.

Details

Verder moet je de wijzigingen vooral in de details zoeken. De standaard Xenonverlichting heeft plaatsgemaakt voor LEDs. De koplampen lijken nu bovendien meer op die van de 4 Serie Concept uit 2012 (zie foto onderaan). LED mistlampen zijn ook standaard, net als LED achterlichten. De uiterlijke wijzigingen gaan verder vooral op voor de Sport en Luxury Line. Die versies krijgen een licht gewijzigde voor- en achterbumper. De BMW 4 Serie is verder iets beter naar eigen smaak te maken met twee nieuwe kleuren, vier nieuwe velgen, drie nieuwe interieurkleuren en drie nieuwe sierlijsten.

Digitaal

De facelift brengt ook een vernieuwd navigatiesysteem naar de BMW 4 Serie. Je kunt het nog niet nog bedienen met gebaren, zoals in de 5 Serie of 7 Serie, maar het optionele Professional navigatiesysteem heeft wel een aantal nieuwe functies erin zitten. Zo kun je het systeem nu gedeeltelijk zelf inrichten, zodat je precies de informatie krijgt die je wilt zien. Het instrumentarium is optioneel ook volledig digitaal te krijgen. Net als in steeds meer auto’s kun je zo gedeeltelijk kiezen hoe je instrumentarium eruit ziet en welke informatie prominent in beeld is.

Ook M4

BMW heeft het complete modellengamma van de BMW 4 Serie aangepakt. Niet alleen de Coupé, Cabriolet en Gran Coupé, maar ook meteen de M4 Coupé en M4 Cabriolet. De 4 Serie krijgt geen extra vermogen en er komen ook geen nieuwe motorenversies bij. Dat betekent dat je hem nog altijd kunt krijgen met vermogens tussen de 136 pk (418i) en 431 pk (M4).

BMW 4 Serie Coupé

BMW 4 Serie Cabriolet

BMW 4 Serie Gran Coupé

BMW M4

BMW 4 Serie Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.