Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW 2 Serie Gran Coupé: dit is ‘m

BMW kan niet wachten met het aan de wereld tonen van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé. Daarom bombarderen de Münchenaren ons met een lading afbeeldingen en wat nieuwe informatie.

BMW M235i xDrive

Het was natuurlijk te verwachten dat BMW de succesformule van de Gran Coupé’s zou doorzetten op de 2 Serie Coupé. De 2 Serie komt pas in de lente van volgend jaar op de markt met extra deuren, maar BMW laat nu dan eindelijk officieel zijn voorkomen zien. Helaas is dit nog wel in camouflage. De officiële lancering is pas in november op de Los Angeles Auto Show.

Voorwielaandrijving

De nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé deelt zijn onderstel met de nieuwe 1 Serie. Dat houdt in dat deze auto ook een dwarsliggende motor en voorwielaandrijving heeft. Optioneel kan er natuurlijk gekozen worden voor xDrive, oftewel vierwielaandrijving. Dit zal standaard zijn voor de krachtigere modellen, zoals de M235i xDrive die we hier zien.

BMW M235i xDrive

Naast het nieuwe onderstel van de 1 Serie, deelt de nieuwe 2 Serie ook technologie met de BMW i3. De autofabrikant heeft de ARB-technologie vanuit de elektrische auto overgeheveld naar de Coupé. ARB zorgt ervoor dat er veel minder wielslip voor kan komen. Normaliter wordt dit door de DSC (Dynamic Stability Control) in de gaten gehouden. ARB verplaatst deze anti-slipcontrole naar de ECU waardoor het systeem sneller kan reageren op wielslip.

Camouflage

De M235i xDrive zal het topmodel uit de line-up worden. Deze krijgt een 2.0 liter TwinPower Turbo-motor met 306 pk in het vooronder. Aandrijving gaat door een nieuw ontwikkeld Torsen limited-slip differentieel dat de auto sportiever laat sturen.

De camouflage op de auto is voor de gelegenheid aangekleed met een speciale QR-code. Als autospotters die scannen worden ze naar een speciale site gestuurd. Hierop houdt BMW mensen op de hoogte van de BMW 2 Serie Gran Coupé. Weet u ook weer waar die QR-code voor staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.