Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Afwijkende looks – BMW 2 Serie Gran Coupé – Video

De BMW 2 Serie Gran Coupé moet zich met zijn opvallende koetswerk onderscheiden van de 1 Serie en andere 2 Serie-varianten. Maar spreekt het lijnenspel wel voldoende aan met die grote grille en opmerkelijke achterzijde? Kijk de video, oordeel zelf en laat weten wat jij van deze BMW vindt.

De komst van de BMW 2 Serie Gran Coupé is een logisch gevolg van de reeks met vierdeurs coupés die BMW startte in 2012 met de 6 Serie Gran Coupé. Twee jaar later volgde een 4 Serie variant en vorig jaar het topmodel op basis van de 8 Serie. Zonder uitzondering fraai gelijnde modellen die het vooral van hun afwijkende koetswerk moeten hebben. Nu brengt BMW de concurrent van de Mercedes-Benz CLA, Audi A3 Limousine en voor de Hyundai i30 Fastback voor als het budget iets krapper is. De 2 Serie Gran Coupe staat op het voorwielaangedreven platform van de 1 Serie. Daar staat ook de MPV met de naam 2 Serie Active Tourer op en dan zijn er voorlopig ook nog de achterwielaangedreven versies in tweedeurs coupé- of cabriovorm.

Buitenmaten

Laten we deze BMW 2 Serie Gran Coupé eens tegen de 1 Serie afzetten, omdat hij daar de meeste zaken meedeelt. De 2 Serie Gran Coupé is grofweg 21 centimeter langer dan de vijfdeurs hatchback die 1 Serie heet. De breedte, spoorbreedtes en wielbasis zijn gelijk, maar de vierdeurs is 1,5 centimeter lager. Op de voorspatborden na zijn alleen plaatwerkdelen uniek voor de 2 Serie GC. De voorruit ligt vlakker en de achterzijde van de greenhouse zijn iets naar binnen gebogen om de heupen breder te doen lijken.

Prijzen

In prijslijst van de BMW 2 Serie Gran Coupé staan bekende motoren in de vorm van de 140 pk sterke 218i met een 1,5-liter driecilinder vanaf 37.880 euro, waarmee hij ruim 3000 euro duurder is dan de 118i. Dan is er een grote stap op benzinegebied naar de M235i met 306 pk voor 65.100 euro. Dieselen kan met de 41.221 euro kostende 216d die een 1,5-liter driecilinder met 116 pk heeft of met de 220dA die 190 pk afgeeft aan de voorwielen voor 47.561 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.