Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Bieden maar: merkrechten Spyker toch in de verkoop

De soap rond de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker gaat verder. De curator van de failliete autobouwer verkoopt de merkrechten, nu Spykers topman Victor Muller de schulden niet heeft betaald.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat curator Dennis Steffens aangeeft de rechten op de naam Spyker te verkopen. Hij deed dat al eerder, maar nadat Spyker-eigenaar Victor Muller de curator overtuigde de schulden in te lossen, stopte Steffens de verkoop van de naam Spyker. De topman kwam echter zijn afspraken niet na. De curator is het wachten zat en probeert nu toch een klein fortuin uit de naamrechten te slepen om de schuldeisers te kunnen betalen.

Hoopvol

Dat blijkt uit de meest recente faillissementsverslagen van Spyker NV en dochterbedrijf Spyker Services, waarin RTL Nieuws dook. “In een voorgaand verslag noteerde curator Dennis Steffens in april nog hoopvol dat Muller 125.000 euro had betaald, en zo was begonnen aan de afgesproken schadeloosstelling van schuldeisers van ruim 1,4 miljoen euro”, merkt RTL Nieuws op. “Inmiddels is duidelijk dat het leeuwendeel van de toegezegde betalingen toch niet is overgemaakt.” Niet in april, en ook de maanden erna is Muller financieel niet over de brug gekomen.

Spyker neemt nog geen Koenigsegg-motoren af

Motordeal Spyker en Koenigsegg op losse schroeven

De maat vol

In het verslag schrijft de curator volgens RTL Nieuws: “De heer Muller geeft nog steeds aan de verplichtingen (…) te kunnen voldoen. De in het vooruitzicht gestelde betalingen zijn echter nog niet ontvangen op de faillissements-rekeningen.” Voor Steffens is de maat vol en brengt hij alsnog de merkrechten van Spyker op de markt. spyker3

Aandringen

Uit de verslagen blijkt ook dat de curator nog altijd niet de beschikking heeft over de volledige administratie van het bedrijf. “Toegezegd is en wordt dat de informatie wordt aangeleverd, hetgeen vervolgens toch niet gebeurt”, schrijft Steffens. “De curator zal blijven aandringen op de informatie en zo nodig andere stappen nemen om de informatie te kunnen verkrijgen.” Volgens RTL Nieuws kan door het ontbreken van de administratie het onderzoek naar een omstreden transactie door de Duits-Luxemburgse partner Milan Morady niet worden uitgezocht. Het bedrijf zou de bedrijfsvoorraden hebben gekocht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.