Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Merkrechten Spyker te koop

Goed nieuws voor wie een autofabriek wilt worden en nog op zoek is naar een klinkende merknaam, de rechten op de naam Spyker komen misschien beschikbaar. Volgens het Financieel Dagblad worden de merkrechten op Spyker eind deze maand online te koop aangeboden.

Volgens de krant is de verkoop een gevolg van meerdere faillissementen die Spyker de laatste jaren noteerde. Eerder deze week werd de Spyker NV failliet verklaard en het Nederlandse merk heeft nog een stapel onbetaalde rekeningen liggen, waaronder van de Belastingdienst en een aantal advocatenkantoren. Spyker C8 Preliator Spyder

“Ren benen uit mijn lijf”

Tegenover het FD laat Spyker-topman Victor Muller weten er alles aan te doen om de onlineverkoop tegen te houden. “Ik ren de benen uit mijn lijf om de financiering voor elkaar te krijgen. Ik bevind mij middenin dat proces”, zoals het in de afgelopen decennia al vaker klonk. Muller zegt dat de eerder aangekondigde Chinese investeerders zijn afgehaakt. Ook de overeenkomst met de vorig jaar groots aangekondigde geldschieter Boris Rotenberg is van de baan. Mede door de financiële middelen van de Russische bouwmiljardair, autoliefhebber en Spyker-verzamelaar zou Spyker weer auto’s gaan bouwen, dit maal in Duitsland. Het verhaal was dat er toen al enkele tientallen sportwagens zouden zijn verkocht.

Exclusief: motordeal Spyker en Koenigsegg op losse schroeven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.