Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

De bescheiden MG4 Electric wordt een elektromonster met 435 pk

De MG4 Electric is een uitstekende aanbieding. Voor 32.285 euro heb je een volwaardige Volkswagen ID.3-concurrent met 170 pk en een range van 350 kilometer. Maar de bescheiden hatchback staat op het punt om te veranderen in een briesend pk-monster.

Later deze zomer wordt de MG4 XPower onthuld, een performancevariant van de MG4 Electric met een vermogen van 435 pk en 600 Nm koppel. Daarmee sprint hij in slechts 3,8 seconden naar 100 km/h. En daarmee is het model 0,1 seconde sneller dan de huidige BMW M3 Competition.

MG4 Xpower met een topsnelheid van 200 km/h

De M3 rijdt op de autobahn wel bij de MG weg, want de topsnelheid van de elektrische hot hatch is elektronisch afgeregeld op 200 km/h. En ook dan zal zijn 62 kWh-batterij leeglopen dat het een lieve lust is.

Dit is wanneer je je MX-5 in kan ruilen voor de MG Cyberster

Minder actieradius dan MG4 Electric

XPower heeft dezelfde accu als de MG4 Electric Long Range, maar minder range. In plaats van maximaal 450 kilometer ver, houdt hij het al bij 380 kilometer voor gezien. Snelladen gaat met maximaal 150 kW, waarmee hij 15 kW sneller is dan de andere MG4’s.

Uitgerust met 18-inch wielen en sportieve kuipstoelen

Om zijn sportiviteit te benadrukken, is de MG4 XPower aangekleed met 18-inch wielen, met alcantara beklede kuipstoelen en oranje remklauwen. In het infotainmentsysteem zit een Dynamic Driving Management-menu, waarin je rondetijden en g-krachten kunt bijhouden.

DS 3 versus MG 4: Welke budget-EV is beter?

Gepresenteerd op Goodwood Festival of Speed

De nieuwe MG wordt half juli gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. Daar krijgen we ook de elektrische sportwagen Cyberster te zien en een studiemodel dat EX4 gaat heten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.