Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Bentley levert extra koolstofvezel voor de Continental en Bentayga

Bentleys staan altijd bekend om hun luxe, en accentueert dat op het exterieur door chromen details. Voor wie juist meer sportiviteit wil uitstralen, levert Bentley nu optionele uitrusting.

Wanneer je online een Bentley gaat samenstellen, kun je er voor kiezen om die luxe, chromen details zwart te laten maken voor een sportieve uitstraling. Maar tot nu toe bleef het daarbij en miste jouw Bentley toch eigenlijk nog wel dat puntje op de i als het ging om sportiviteit. Maar Bentley heeft een subtiele oplossing!

Bentley Styling Specification

Bentley Styling Specification

Bentley zelf noemt het de ‘Styling Specification’. Uiteraard zijn de producten die bij de Styling Specification zijn inbegrepen met de hand vervaardigd en intensief getest en ontwikkeld. Je kunt de uitrusting nu bestellen op de Continental GT, GT Convertible en Bentayga. Maar wat zit erbij inbegrepen?

Onderop de voorbumper krijg je een extra splitter. Nieuwe dorpellijsten bevatten het Bentley-logo in metallic gespoten. Achterop zit een subtiele diffuser en een kleine lipspoiler op de kofferbak. De Bentayga krijgt daarbij nog een dubbele dakspoiler met doorlopende componenten aan weerszijden van de achterruit. Optioneel kun je ook nog luchtgeleiders rond je mistlampen bij bestellen, speciale luchtopeningen op de flanken en speciale spiegelkappen. Uiteraard allemaal vervaardigd uit koolstofvezel.

Bentley Styling Specification

Aandacht voor detail

Net als de auto’s zelf worden de onderdelen van de Styling Specification getest en gecontroleerd voor ze worden verkocht. Eerst in de windtunnel voor optimale luchtgeleiding, later op een testauto voor duurzaamheid en balans. Net als de sierlijsten in het interieur zijn de koolstofvezel onderdelen in spiegelbeeld gelijk aan weerszijden van de auto. Het patroon van de koolstofvezel onderdelen zijn in eenzelfde richting geweven voor consistentie. De Bentley-logo’s op de dorpellijsten zijn gemaakt van metaal. Aandacht voor detail, dus.

De onderdelen zijn ontwikkeld door hetzelfde team dat ook de koolstofvezel onderdelen op de vorige generatie Continental GT heeft ontwikkeld. Inclusief de GT3-R, Supersports, Pikes Peak en Ice Race Continental GT’s. Hardcoremateriaal dus.

Na aankoop

De Styling Specification kan worden aangevinkt op het bestelformulier van een nieuwe Bentley, maar het kan ook op je al gekochte Bentley gemonteerd worden. Zo kun je ook een paar maanden later langs de lokale dealer rijden om al het koolstofvezel te laten monteren. Binnenkort komt de Styling Specification ook beschikbaar voor de nieuwe Flying Spur.

Het totale pakket (inclusief spiegelkappen, luchtgeleiders en -openingen) kost in het geval van een Bentayga uit 2016 en 2017 zo’n €16.000. Op het 2018-model of jonger kost het volledige pakket ongeveer €13.000. Het pakket kost op de Continental bijna €8000, omdat die auto géén dubbele dakspoiler van koolstofvezel krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.