Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 4 dec 2019

Gelimiteerde Bentley Continental GT Pikes Peak eert record

Eerder dit jaar vestigde de Bentley Continental GT een nieuw record op de Pikes Peak Hillclimb. Samen met het 100-jarig bestaan van het merk is dat reden om een zeer gelimiteerd speciaal model uit te brengen: de Bentley Continental GT Pikes Peak.

In juni van dit jaar stuurde ‘King of the Hill’ Rhys Millen een Bentley Continental GT Pikes Peak in Colorado op. Dat deed hij zo rap dat hij er een nieuw record mee vestigde. Millen was met 10:18,4 minuten ruim acht seconden sneller dan de vorige recordhouder. Door de actie van de coureur mocht Bentley de Continental GT met W12 ook bekronen tot recordhouder, het is de snelste productie-auto die ooit de berg op reed. De prestatie is ongetwijfeld die avond ruimschoots gevierd, maar wordt nu nog eventjes dunnetjes overgedaan met een gelimiteerde versie van de recordhoudende auto: de Bentley Continental GT Pikes Peak.

Speciale bodykit

Het speciale model is onderhuids een standaard Continental GT met W12-motor met 635 pk en 900 Nm. daarmee klapt de auto binnen 3,7 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 333 kilometer per uur. De speciale bodykit, waar deze Pikes Peak-editie mee uitgevoerd is, veranderd daar dus niets aan. Blijkbaar is het puur cosmetisch. Dat geldt ook voor de Radium by Mulliner kleurstelling die alleen op dit speciale model te verkrijgen is. Groen niet jouw kleur? Dan kun je ook nog kiezen voor het minder speciale Gloss Black. De ‘100’ in de grille verwijst naar het 100-jarig bestaan van het merk en is optioneel.

Naast de kleur en de bodykit rolt de Continental standaard op 22-inch ‘Mulliner Driving Specification wheels’ met daarachter remklauwen in Acid Green. De banden zijn Pirelli P Zero Colour Editions en hebben details uitgevoerd in Radium. De echte link naar het Pikes Peak-record wordt pas echt gelegd met het Pikes Peak-embleem op de zijkant van de auto, en de plattegrond van de route op het dashboard. In het interieur vinden we ook een plaque met daarop de recordtijd.

Hoogpolig tapijt

Opmerkelijk is dat deze Pikes Peak-editie, een eerbetoon aan een raceprestatie, wordt uitgevoerd als luxueuze cruiser. De auto heeft namelijk hoogpolig tapijt en comfortstoelen. Om het racethema toch een beetje terug te laten komen, is er gekozen om flink wat panelen met Alcantara te omwikkelen.

Bentley gaat maar 15 exemplaren van deze Pikes Peak-editie maken. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een bestelling plaatsen bij de lokale Bentley dealer. Prijzen laat de fabrikant niet los.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.