Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini presenteert volgende week volledig nieuw model

Lamborghini hervat aankomende maandag de productie in Sant’Agata Bolognese. Maar die week staat er veel groter nieuws op het programma.

De Italiaanse sportwagenfabrikant laat namelijk weten dat het op 7 mei aanstaande een nieuwe auto presenteert, die ‘de huidige modelreeks complementeert’. Meer informatie geeft Lamborghini op dit moment niet los.

Lamborghini Estoque

Lamborghini zegt al jaren te werken aan een vierdeurs sportsedan, waar de in 2008 getoonde Estoque mogelijk als basis voor wordt gebruikt. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat die auto volgende week al het licht gaat zien. Het merk heeft immers al meerdere keren aangegeven dat die auto naar verwachting pas in 2025 verschijnt. Vorig jaar liet Lamborghini eveneens weten dat deze auto mogelijk een volledig elektrische aandrijflijn krijgt.

Lamborghini Estoque

De kans is daarom groter dat Lamborghini volgende week het doek van een nieuwe track day-auto trekt. Vorig jaar gaf het merk namelijk aan dat het plannen had om mee te doen aan Le Mans 2021. Daarvoor zou het geen nieuwe auto gaan bouwen, maar ontwikkelt het mogelijk de SC18 verder door.

Aventador SVJ

De SC18 is een straatlegale Lamborghini die voor circuitgebruik gemaakt is. De auto werd ontwikkeld door Squadra Corse, de race-afdeling van Lamborghini. Van dat model bouwde het merk toen maar één exemplaar voor een gefortuneerde klant. De aandrijflijn in is afkomstig uit de Aventador SVJ, 6,5-liter V12 met 750 pk en 720 Nm. Het aantal paarden in de SC18 is verhoogd naar 770 pk. De grootste verschillen tussen de SC18 en een reguliere Aventador zitten in de carrosserie. Deze is aerodynamisch flink onder handen genomen. De kans is groot dat Lamborghini volgende week een doorontwikkeling van die auto toont.

Naar verwachting worden er 63 stuks van deze nieuwe track day-auto gebouwd. Ook de vorig jaar in Frankfurt getoonde Sián rolt maar 63 keer van de band. Dat getal verwijst naar het oprichtingsjaar van Lamborghini (1963). Waarschijnlijk komt er minstens een exemplaar van de auto die volgende week wordt onthuld naar Nederland.

Lamborghini SC18
Lamborghini SC18

Aankomende maandag hervat de fabrikant zoals gezegd zijn productie. Lamborghini was op 13 maart de eerste Italiaanse autobouwer die zijn deuren sloot in verband met de hevige uitbraak van het coronavirus in dat land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.