Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Bentley viert 100ste verjaardag met Mulsanne W.O. Edition

Deze Mulsanne W.O. Edition by Mulliner is ‘bespoke’, waarmee Bentley min of meer bedoelt dat het een ‘actiemodelletje’ is. Er worden volgend jaar honderd stuks gebouwd omdat het dan honderd jaar geleden is dat Walter Owen Bentley het naar hem genoemde merk oprichtte.

01-bentley-mulsanne-wo-edition

Inderdaad, Walter Owen… als in de letters W.O. die je op persfoto’s altijd op het kenteken van nieuwe Bentley’s ziet staan. Voor de aankleding van de Mulsanne W.O. Edition heeft Mulliner zich laten inspireren door de persoonlijke Bentley 8 Litre van Walter Owen Bentley. Sterker nog, in alle honderd exemplaren van de speciale Mulsanne is een stukje van de krukas van de originele auto verwerkt. Die krukas werd in 2006 uit de 8 Litre gehaald tijdens een restauratie en vervangen.

Spaakwielen

De Mulsanne W.O. Edition is zwart met een zilveren grille, net zoals zijn grote voorbeeld. Spaakwielen zoals het origineel heeft hij niet, maar de grote lichtmetalen wielen in Beluga-design komen daar vast het dichtst bij in de buurt. Van binnen is er hout, chroom, heel veel rood leer en prijkt er hier en daar een handtekening van Walter Owen op het dashboard en de stoelen. Klanten kunnen de W.O. Edition bestellen als Mulsanne, als Mulsanne Extended Wheelbase of als Mulsanne Speed.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.